Εγκαινιάζεται η έκθεση «Η περίπτωση Καποδίστρια»

17:17 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η περιοδική έκθεση με τίτλο «Η περίπτωση Καποδίστρια», σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας και επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού, εγκαινιάζεται στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 στις 19:30, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Στα εγκαίνια, η χορωδία του Συλλόγου Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Θεσσαλίας «Νικόλαος Μάντζαρος» θα αποδώσει επτανησιώτικες

καντάδες υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της, Χρήστου Μπαλανίκα.

Ο Έλληνας διπλωμάτης και πολιτικός Ιωάννης Καποδίστριας γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Ήταν το έκτο παιδί του Αντωνίου και της Διαμαντίνας Καποδίστρια. Προερχόταν από αριστοκρατική οικογένεια καταγεγραμμένη στο Libro d’ oro της Κέρκυρας. Ο πατέρας του Αντώνιος ήταν από τους πιο αξιόλογους δικηγόρους της Κέρκυρας, με ενεργό ανάμιξη στα πολιτικά δρώμενα που διαμόρφωσαν την τοπική ιστορία.


Ο Ιωάννης Καποδίστριας διετέλεσε υπουργός εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και αργότερα πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο και ενώ τελούσε υπό την προστασία των Μεγάλων Δυνάμεων.
Στην έκθεση «Η περίπτωση Καποδίστρια», σύγχρονα εικαστικά έργα με θέμα τον Ιωάννη Καποδίστρια συνδιαλέγονται με ιστορικά τεκμήρια – πλούσιο αρχειακό υλικό από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και αποκαλύπτουν την προσωπικότητα, το όραμα, τη ζωή του μεγάλου ηγέτη, καθώς και την πορεία προς το τραγικό τέλος του. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα