Εγκαινιάστηκε το λιμάνι της Σύμης

11:25 9/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το νέο λιμάνι της Σύμης εγκαινίασε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Το έργο δίνει σ’ αυτόν τον τόπο μια άλλη προοπτική, δείχνοντας τι μπορούμε να κάνουμε, τι απάντηση μπορούμε να δώσουμε προς κάθε κατεύθυνση» ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, τόνισε ότι το λιμάνι κινδύνευε ν’ αποτελέσει μέρος της μακράς λίστας των ημιτελών έργων στην Ελλάδα, ωστόσο η κυβέρνηση, μετά την απένταξή του από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, λόγω

του χαμηλού ρυθμού υλοποίησής του, αποφάσισε να το χρηματοδοτήσει με Εθνικούς Πόρους, ώστε να ολοκληρωθεί προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφέρθηκε και στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, τονίζοντας ότι πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με την εφαρμογή του φιλοδοξεί να μηδενίσει το επιπλέον κόστος που συνεπάγεται η νησιωτικότητα.
«Το νησί της Σύμης, είπε, θα είναι ένα από τα νησιά που θα επωφεληθούν από το Μεταφορικό Ισοδύναμο, από την πιλοτική του, κιόλας, εφαρμογή, από 1ης Ιουλίου».
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, υποστήριξε ότι η καλύτερη απάντηση σε κάθε απειλή για τα νησιά μας είναι η ανάπτυξή τους.
«Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε αποτελεσματικά και διαχρονικά η παράταξή μας» ανέφερε, επικρίνοντας την κυβέρνηση, για την απόφασή της ν’ αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά.
Στους πολλαπλούς συμβολισμούς των εγκαινίων του νέου λιμανιού της Σύμης, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
«Το 2014, το έργο το παραλάβαμε νεκρό και χαρακτηρισμένο ως χαμένο, απ’ όλους» τόνισε, προσθέτοντας ότι η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής να μην επιτρέψει άλλη μια χαμένη ευκαιρία σ’ αυτό τον τόπο, ήταν η δύναμη που το ζωντάνεψε και το οδήγησε στην υλοποίηση του».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα