Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου

08:58 29/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγίας του δήμου Ρήγα Φεραίου με μία εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στη νόσο της Κυστικής Ίνωσης. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Δ. Νασίκας και ο υπεύθυνος λειτουργίας τους ΚΕΠ Ι. Σκρίμπας. Την εισήγηση στο θέμα έκαν ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κων/νος Ι. Γουργουλιάνης, και η φοιτήτρια του παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης του Π.Θ., Ελένη Πολυχρόνη.

Το ΚΕΠ Υγείας, αποτελεί

πρωτοποριακή δομή για τον Δήμο που πηγάζει από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων και θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση όλων στην πρόληψη επισήμανε ο κ. Νασίκας. «Με το ΚΕΠ Υγείας θα δημιουργηθούν προγράμματα μέσω των οποίων οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται πλήρως και να προλαμβάνουν σοβαρές παθήσεις για την υγεία τους. Με το ΚΕΠ Υγείας μεταφέρουμε στους δημότες μας και σε όλον τον κόσμο το μήνυμα της φροντίδας και προστασίας της υγείας μας και το κάνουμε πράξη».

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕΠ υγείας κ. Σκρίμπας Ιωάννης σε δηλώσεις του τόνισε ότι με γνώμονα το συμφέρον του δημότη, με αξιοπρέπεια και απόλυτη διακριτικότητα στην διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το ΚΕΠ υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου ήρθε για να μείνει και να αποτελέσει εγγυητή-πρόληψης της υγείας».Ο κ. Γουργουλιάνης, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά, τα συμπτώματα και τους τρόπους παρακολούθησης της νόσου της κυστικής ίνωσης και η Πολυχρόνη Ελένη αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία που βίωσε λόγω της συγκεκριμένης νόσου. Στους δύο προσκεκλημένους απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διαδραστικό τρόπο και με αναπαράσταση των πνευμόνων του ανθρώπινου οργανισμού, από μαθητές του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ Βελεστίνου στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου ενόψει της Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού μεταδίδοντας το μήνυμα «ΑΝΑΣΑΙΝΩ-ΖΩ-ΑΘΛΟΥΜΑΙ».

Keywords
Τυχαία Θέματα