Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέρου – Αγαθονησίου

11:04 27/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Λέρο, για τα εγκαίνια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέρου – Αγαθονησίου, παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός και ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Σήμερα κλείνει ένας κύκλος προσπαθειών για τη Λέρο και το Αγαθονήσι. Ένα από τα μεγαλύτερα αιτήματα των τοπικών αυτών κοινωνιών, η ίδρυση του Λιμενικού Ταμείου Λέρου – Αγαθονησίου,

είναι πλέον γεγονός» ανέφερε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, προσθέτοντας ότι ο νέος αυτός φορέας στόχο έχει ν’ αποτελέσει έναν πραγματικό μοχλό ανάπτυξης που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί σημαντικά λιμενικά έργα, τόσο για τα δυο αυτά νησιά, όσο και για την ευρύτερη περιοχή.
Ανέφερε ότι η μέριμνα της Κυβέρνησης για τα νησιά, δεν σταματά στο να εγκαινιάζει απλά μονάδες.
«Στο πλαίσιο των ευρύτερων νησιωτικών πολιτικών, έχουν ήδη εγκριθεί δυο χρηματοδοτημένα λιμενικά έργα, για το Αγαθονήσι, ενώ μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος, πρόκειται να χρηματοδοτηθούν μελέτες για μεγάλα και σοβαρά έργα για τα λιμάνια και των δυο νησιών. Επιπλέον, σύντομα θα υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο, που θα βασίζεται σε σχετική επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου Πειραιά και θα αφορά τη θεσμική ενδυνάμωση των Λιμενικών Ταμείων, τη βελτίωση των υπηρεσιών τους, άλλα θα τους δίνει και τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να υλοποιούν καλύτερα τον σχεδιασμό τους» είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα