Εγκαινιάστηκε η έκθεση Α. Γκέκα και Κ. Μοσκώφ στον Π. Παντελεήμονα Πιερίας

11:22 18/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκαινιάσθηκε το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 στον εκθεσιακό χώρο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Παλαιού Παντελεήμονα Πιερίας (βρίσκεται στην πλατεία του χωριού) η έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών του Λιτοχωρίτη καλλιτέχνη Αστέρη Γκέκα με έργα-αναφορά στον διανοητή, ποιητή, ιστορικό, δοκιμιογράφο, συγγραφέα και δημοσιογράφο Κωστή Μοσκώφ, αλλά και σειρά δημιουργιών από την πολύχρονη διαδρομή του Αστέρη Γκέκα.

Η έκθεση εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου και υλοποιείται με τη

συνεργασία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Παλαιού Παντελεήμονα. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του Οργανισμού για την ανάδειξη και προβολή δημιουργικών πρωτοβουλιών στους ιστορικούς τόπους της Πιερίας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 15 Αυγούστου 2017, με ώρες λειτουργίας καθημερινά από 11:00 έως 23:00.

Τις Δευτέρες 25 Ιουλίου και 7 Αυγούστου στο χώρο της έκθεσης, θα γίνει ανάγνωση ποιημάτων του Κωστή Μοσκώφ αλλά και άλλων ποιητών του Ανθολογίου, με τον καλλιτέχνη Αστέρη Γκέκα να συνοδεύει μουσικά με ακορντεόν την εκδήλωση.

Την διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο. εκπροσώπησαν στην έναρξη της έκθεσης ο γενικός γραμματέας Νικόλαος Πασχαλούδης και το μέλος-υπεύθυνος επικοινωνίας Περικλής Χατζηγιάννης, οι οποίοι αφού συνεχάρησαν τον καλλιτέχνη Αστέρη Γκέκα και απόλαυσαν τα αξιόλογα από κάθε πλευρά έργα του, συναντήθηκαν στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Π. Παντελεήμονα Γεώργιο Γουλάρα και τον αντιπρόεδρο Δημήτριο Μιχωλό, με τους οποίους συζήτησαν τις προοπτικές και τις δυνατότητες ευρύτερων συνεργασιών για την περαιτέρω ανάδειξη του Π. Παντελεήμονα και του φυσικού πλούτου του Ολύμπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα