Έφυγε από τη ζωή ο Κωστής Στεφανόπουλος (video)

07:24 21/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η απώλεια στις 11 το βράδυ της Κυριακής, του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος, όπως είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, που απηχεί την καθολική άποψη του πολιτικού κόσμου και όχι μόνο.

Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα από τα πολιτικά κόμματα

Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εξέφρασε τα συλληπητήρια της.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε εθνική παρακαταθήκη τη συνολική πολιτική διαδρομή του Κωστή Στεφανόπουλου. «Ο Κωστής Στεφανόπουλος

υπήρξε, καθ’ όλη την σταδιοδρομία του και ιδίως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος. Υπό τα δεδομένα αυτά η συνολική πολιτική του διαδρομή συνιστά πραγματική εθνική παρακαταθήκη και δείκτη πορείας άσκησης πολιτικών και πολιτειακών καθηκόντων. Προς τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Αιωνία η μνήμη του», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Ως ένα πολιτικό με όραμα για την κοινωνία και με έγνοια για το συμφέρον της χώρας, περιγράφει τον εκλιπόντα Κωστή Στεφανόπουλο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με σχετικό δελτίο Τύπου.
Αναλυτικά, «ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου. Ο εκλιπών, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε ένας πολιτικός με ηθική και υψηλό όραμα για την κοινωνία, την οποία υπηρέτησε, κατά τη μακρά πολιτική του διαδρομή, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της χώρας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος αφήνει πίσω του ένα πρότυπο εντιμότητας, ήθους και ακεραιότητας, ένα υπόδειγμα πολιτικού», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα