Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της Rock ‘n’ Roll Fats Domino (video)

06:07 26/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«O πραγματικός βασιλιάς του rock n roll», όπως ο ίδιος ο Έλβις Πρίσλεϊ είχε αναφερθεί στον Fats Domino, πέθανε σε ηλικία 89 ετών, γνωστοποίησε η κόρη του σε τηλεοπτικό σταθμό της Νέας Ορλεάνης. Από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της δεκαετίας του ’50 και του ’60, ο Αμερικανός καλλιτέχνης που γεννήθηκε ως Antoine Domino Jounior, ήταν ο ερμηνευτής των θρυλικών τραγουδιών Ain’t That A Shame,

«Walking To New Orleans» και Blueberry Hill.

Tο ντεμπούτο του με το «Fat Man» θεωρείται από πολλούς ως το πρώτο άλμπουμ στην ιστορία της Rock ‘n’ Roll. Μόνο τη δεκαετία του 1950, ο τραγουδιστής και πιανίστας της Νέας Ορλεάνης πούλησε πάνω από 65 εκατομμύρια δίσκους, ενώ θεωρείται ότι άνοιξε το δρόμο για τους μεταγενέστερους στο «λευκό» κοινό.

Το 1986 ήταν μεταξύ των πρώτων που τιμήθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame, αλλά ο Domino δεν θα έφυγε από την πατρίδα του τη Λουιζιάνα, ούτε για να παραλάβει το βραβείο.

Γιος κρεολού βιολιστή, έμαθε πιάνο από τον γαμπρό του, Harrison Verrett.

Ο Domino εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 14 ετών για να δουλέψει σε εργοστάσιο κρεβατιών τη μέρα και να παίζει σε μπαρ το βράδυ. Σύντομα βρέθηκε στη σκηνή μαζί με τους Professor Longhair και Amos Milburn.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1940, εντάχθηκε στο συγκρότημα του τρομπετίστα Dave Bartholomew και συνεργάστηκαν για την πρώτη επιτυχία, το The Fat Man.

ΠΗΓΗ:BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα