«Έφυγε» από τη ζωή η Αρλέτα
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, η Αρλέτα, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες. Η αγαπημένη τραγουδοποιός νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.
Η Αρλέτα γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 3 Μαρτίου 1945, ως Αριάδνη-Νικολέτα Τσάπρα, που ήταν το πραγματικό της όνομα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, όμως την κέρδισε το τραγούδι, χωρίς ωστόσο να σταματά να ζωγραφίζει.
Παράλληλα με το τραγούδι έχει
Ξεκίνησε τη δισκογραφική της καριέρα τη δεκαετία του 1960, όταν ήταν σε άνθιση το «νέο κύμα» της ελληνικής μουσικής. Στα πρώτα της δισκογραφικά βήματα συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς συνθέτες, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ο πρώτος δίσκος της το 1966 «Αρλέτα» περιελάμβανε τραγούδια των Γιάννη Σπανού, Νότη Μαυρουδή, Νίκου Χουλιάρα και Γιώργου Κοντογιώργου, από τα οποία ξεχώρισαν το «Μια φορά θυμάμαι», «Τις άδειες νύχτες», «Το πέτρινο χαμόγελο» και άλλα.
Την ίδια περίοδο εμφανίζεται σε γνωστές μπουάτ της Πλάκας, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφορούν οι δίσκοι της «Αρλέτα 2», «Στο ρυθμό του αγέρα» (1968), «12+1 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι» (1969) και «Έξι μέρες» (1970).
Λίγο μετά τη χούντα τραγούδησε, μετά από πρόσκληση του Ζωρζ Μουστακί, στο θέατρο «Bobino» στο Παρίσι. Ακολούθησαν δίσκοι όπως το «Romancero gitano» (1978) του Μίκη Θεοδωράκη (σε ποίηση Λόρκα και απόδοση Ελύτη), ενώ το 1981 ηχογραφεί το «Ένα καπέλο γεμάτο τραγούδια» (1981), τον πρώτο δίσκο με δικό της υλικό.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSIΤο 1984 και το 1985 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια που της έγραψαν ο συνθέτης Λάκης Παπαδόπουλος και η στιχουργός Μαριανίνα Κριεζή στους δίσκους «Περίπου» και «Τσάι Γιασεμιού». Σε αυτούς ξεχώρισαν τα τραγούδια, όπως «Σερενάτα», «Τσάι γιασεμιού», «Τα ήσυχα βράδυα» και «Βatida de coco».
Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Από που πάνε για την άνοιξη» (Εκδόσεις Καστανιώτη) με στίχους, πεζά και ζωγραφιές. Οι δυο τελευταίοι δίσκοι της ήταν ο διπλός «Και πάλι χαίρετε» (2009) και ο αγγλόφωνος «Demo» (2010) με δέκα τραγούδια που βρέθηκαν 35 χρόνια μετά την ηχογράφησή τους στο αρχείο της «Lyra» και τα οποία δεν είχαν κυκλοφορήσει ως τότε.
Η τραγουδίστρια με την ιδιαίτερη, μελωδική φωνή, έκανε πολλές επιτυχίες, όπως το «Μια Φορά Θυμάμαι», «Τα Μικρά Παιδιά», «Ο Λύκος», η «Σερενάτα», το «Μπαρ το Ναυάγιο» και πολλά ακόμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έφυγε από τη ζωή η Αρλέτα
- Πώς ν’ αντιμετωπίσετε άμεσα τη φαγούρα από το τσίμπημα του κουνουπιού
- Η μαγεία της Μαριάννας Γουλανδρή στο κοκτέιλ που δόθηκε προς τιμήν της
- «Λουκούμι» η ΕΒΖ για ξένους επενδυτές
- Έφυγε από τη ζωή η ταλαντούχα φωτογράφος Χρύσα Νικολέρη
- Η ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
- Το κόλπο για να πίνεις και να μην μεθάς ποτέ
- Θεσσαλονίκη: Έφυγε η φωτογράφος Χρύσα Νικολέρη
- «Ύπουλο χτύπημα» των Βρετανών στον ελληνικό τουρισμό
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις ΕΡΤ
- Έφυγε από τη ζωή η ταλαντούχα φωτογράφος Χρύσα Νικολέρη
- Μαρινέλλα, Βιτάλη και Γλυκερία μαζί στο 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου
- Επιστροφή Σάκη Αναστασιάδη στα «λιοντάρια». Βοηθός ο Νίκος Κατσαβάκης
- Σεισμική δόνηση 6,5 R στην Κίνα – Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές
- Εκδήλωση του ΚΚΕ-ΚΝΕ στη Δόξα Γορτυνίας
- Μπαράζ ελέγχων από την αστυνομία στη Χαλκιδική
- Google: Αμφιλεγόμενο μήνυμα για τη διαφορετικότητα οδήγησε σε απόλυση
- Τιμήθηκε στη Ζαγορά η μνήμη του Αγίου Τριανταφύλλου
- Έκτακτα μέτρα στην Κοζάνη για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

- Τελευταία Νέα ΕΡΤ
- «Έφυγε» από τη ζωή η Αρλέτα
- Εκδήλωση του ΚΚΕ-ΚΝΕ στη Δόξα Γορτυνίας
- Τιμήθηκε στη Ζαγορά η μνήμη του Αγίου Τριανταφύλλου
- Αντιμετωπίστηκε η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα
- Ο Μαραντόνα προσφέρεται ως «στρατιώτης» στον Μαδούρο
- Οικονομική ενίσχυση για Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία
- Σεισμική δόνηση 6,5 R στην Κίνα – Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές
- Από τις 10 Αυγούστου η επιστροφή πινακίδων από τον δήμο Αθηναίων
- Κομοτηνή: Οι καλαμποκάδες του καλοκαιριού
- Έγιναν τα «Ηλιοπούλεια» της Ασέας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γερμανία: Ο Μάρτιν Σουλτς επιθυμεί να παραμείνει ηγέτης του SPD και σε περίπτωση ήττας
- Το ασυνήθιστο beauty trend που φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος
- Η Donatella Versace κάνει lip sync το “Versace on the floor” του Bruno Mars
- Η λαμπερή τάση στα παπούτσια που διεκδικεί μια θέση στη ντουλάπα μας
- Αυτή είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη τάση στα sneakers, το 2017
- Σεισμός 6,5 ρίχτερ στη νοτιοδυτική Κίνα
- «Έφυγε» η τραγουδίστρια Αρλέτα
- Πέθανε η Αρλέτα - Συγκίνηση στο πανελλήνιο