Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια στην Κρήτη – Τη Δευτέρα ξεκινά ο εμβολιασμός των υγειονομικών

12:13 30/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπό άκρα μυστικότητα έφτασαν το πρωί στο Ηράκλειο με το πλοίο της γραμμής τα 10.000 εμβόλια, που προορίζονται για την Κρήτη. Τα εμβόλια μεταφέρθηκαν από δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας σε αποθήκη του Συνεταιρισμού Φαρμακείων Αιγαίου και Κρήτης, που είναι και ο μόνος

φορέας στην Ελλάδα, ο οποίος έχει αναλάβει τόσο τη φύλαξη όσο και τη διανομή των εμβολίων.

Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί της Δευτέρας και οι πρώτοι, που θα εμβολιαστούν είναι τα μέλη των διοικήσεων της 7ης ΥΠΕ και των Nοσοκομείων. Μέχρι τώρα έχουν ήδη ενταχθεί στη λίστα αναμονής για το εμβόλιο περισσότεροι από 2000 υγειονομικοί, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, των δύο Νοσοκομείων του Ηρακλείου και η λίστα εμπλουτίζεται καθημερινά.

Σε όλη την Κρήτη υπάρχουν 8 εμβολιαστικά κέντρα, ένα σε κάθε νοσοκομείο του νησιού. Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, δήλωσε ότι «τα εμβολιαστικά κέντρα είναι έτοιμα σε επίπεδο εξοπλισμού ώστε να αποθηκεύσουν τα εμβόλια, ενώ έχει στελεχωθεί και τα τηλεφωνικά κέντρα, που θα υποδέχονται τα τηλεφωνήματα των πολιτών. Ο γενικός εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινήσει και στην Κρήτη στις 20 Ιανουαρίου.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα