Έφεση ετοιμάζει ο Α. Τσοχατζόπουλος-Αίσθηση προκαλεί η δήμευση του ακινήτου

20:27 5/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Έφεση κατά της απόφασης του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για αναληθές πόθεν έσχες θα καταθέσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Από τη βαρύτατη ποινή που επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό, η δήμευση του νεοκλασσικού ακινήτου της συζύγου του, είναι ίσως το σκέλος της απόφασης που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση.

Παρόλο που ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι εξ αμελείας δεν δήλωσε το ακίνητο της Διονυσίου
Αρεοπαγίτου στο πόθεν έσχες του 2010 ως όφειλε, το δικαστήριο δεν πείστηκε. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος στην αίθουσα του δικαστηρίου:

Εισαγγελέας: Η διατύπωση του νόμου είναι σαφέστατη. Δεν σας απασχόλησε να κοιτάξετε το νόμο όταν αγοράσετε το ακίνητο;

Τσοχατζόπουλος: Κάναμε πολύ συζήτηση με τη γυναίκα μου για να το αγοράσουμε. Υποθήκη, δάνειο, μια σειρά από ενέργειες. Αυτά ήταν τα βασικά. Δεν σκέφτηκα το νόμο. Εγώ ήμουν χρόνια υπουργός. Δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με τα προσωπικά μου θέματα. Ο νόμος είναι σωστός. Αλλά άμα δεν τον ξέρεις;

Κατά τους συνηγόρους του η απόφαση είναι πρωτοφανής αφού δεν ανήκει στο ίδιο αλλά στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, αλλά νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι τέτοια δήμευση προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Το πιο σοβαρό μέτωπο όμως που έχει να αντιμετωπίσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, είναι μπροστά του καθώς έως τον Μάιο, αναμένεται να καθίσει εκ νέου στο εδώλιο . Αυτή τη φορά για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, πράξη που συνδέεται με τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις μίζες που φέρεται να έχει πάρει τόσο από τα ΤΟΡ ΜΙ όσο και από τα υποβρύχια.
Keywords
Τυχαία Θέματα