Ε. Αχτσιόγλου: Aξιοποίηση – ανάκτηση ακινήτων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης

17:03 31/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην ανάκτηση των ακινήτων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του ΟΑΕΔ και αξιοποίησής τους με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης, αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Αυτό αναφέρθηκε σε ενημερωτική ημερίδα, που διοργάνωσε το υπουργείο, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων φορέων του, με τίτλο: «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας-Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης»,

σε συνέχεια της δημόσιας πρόσκλησης που απηύθυνε προς τους φορείς της γενικής κυβέρνησης και, ειδικότερα, προς δημόσιους φορείς, υπηρεσίες του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ΟΤΑ, ΑΕΙ, όπως και λοιπά νομικά πρόσωπα κοινωφελούς ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα.

«Ένα από τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι το κτίριο στο οποίο πραγματοποιείται σήμερα αυτή η εκδήλωση, στην οδό Κανάρη 1, που είναι γνωστό ως Μέγαρο Δεληγιώργη.

Το κτίριο αυτό αποκαταστάθηκε, ανακαινίστηκε από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, το 2015 και, πλέον, διαθέτει έναν σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και ο ιστορικός χαρακτήρας του έχει μείνει αναλλοίωτος.

Σε λίγο καιρό, αυτό το κτίριο θα έχει μία πολύ σημαντική χρήση. Το τμήμα περιβάλλοντος του ΟΗΕ έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την ενοικίαση του κτιρίου, βρισκόμαστε στο στάδιο των διαπραγματεύσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας.

H Υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά σε άλλες περιπτώσεις κτηρίων, με πιο χαρακτηριστική αυτή του κτηρίου του ΙΚΑ στην οδό Πειραιώς που «έχει πλέον ανάδοχο που αρχίζει να εκτελεί το έργο». Όπως είπε, «θα αποδοθεί στην πόλη, στεγάζοντας υπηρεσίες των Ταμείων. Πρόκειται για ένα τεράστιο ακίνητο, με εμβαδόν 17.200 τ.μ., που μπορεί να στεγάσει τη διοίκηση και, ουσιαστικά, όλες τις κεντρικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)».

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, ανοίξαμε αυτό το μεγάλο ζήτημα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του ΟΑΕΔ. Ο τρόπος που επιλέξαμε να το κάνουμε αυτό, ήταν με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης και όχι με όρους εκποίησης, όπως ίσχυε στο παρελθόν» δήλωσε η υπουργός Εργασίας.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα