Δυτική Μακεδονία: Το ΚΚΕ για τις εξελίξεις στον κλάδο της Ενέργειας

13:21 27/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Όσο πλησιάζουν οι μέρες για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την πώληση ΑΗΣ και Ορυχείων στο πλαίσιο της περαιτέρω απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας τόσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι υπερασπιστές του μονόδρομου της Ε.Ε και των οδηγιών της.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, τονίζοντας πως εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση όπως ο Περιφερειάρχης βλέπουν εφικτή

συνύπαρξη με ιδιώτες, ενώ εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές όπως ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ βλέπουν θετική την πρόταση του Μητιληναίου για επένδυση στον ΑΗΣ Αμυνταίου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο ενεργειακός σχεδιασμός πρέπει να εξυπηρετεί τις σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες. Προϋπόθεση είναι, ο κλάδος της ενέργειας να κοινωνικοποιηθεί και η ΔΕΗ, ενταγμένη σε Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας, να λειτουργεί με γνώμονα την ικανοποίηση των εργατικών – λαικών αναγκών στο πλαίσιο πανεθνικού επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού. Αυτή η λύση που προτείνει το ΚΚΕ, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος του λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα