Δυτική Μακεδονία: Συστήνεται Ταμείο Ανάπτυξης

10:30 27/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις αρχές του 2017 αναμένεται να υπογραφεί επίσημα στην Αθήνα, παρουσία και του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως κ. Γιάννη Δραγασάκη η σύμβαση μεταξύ του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την σύσταση Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας το οποίο θα μπορεί να παρέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις με εναλλακτικούς ευνοϊκούς όρους προς όφελος των επιχειρήσεων με δάνεια και μικροδάνεια, εγγυητικές προκαταβολής και καλής εκτέλεσης, ρύθμιση οφειλών υπό προϋποθέσεις και άλλα.

Σκοπός της σύστασης του Ταμείου όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης είναι η βελτίωση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, η ενθάρρυνση των επενδύσεων και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων.

Τα αρχικό κεφάλαιο του ταμείου ανέρχεται στα 10 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 5 εκ προέρχονται από την Περιφέρεια, 3 εκ. από την ΠΕ Κοζάνης, ένα εκατομμύριο από την ΠΕ Φλώρινας και ένα εκατομμύριο από το ΕΒΕ Κοζάνης.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα