Δυτική Μακεδονία: «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

09:48 8/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Γρεβενά: «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Εκδήλωση, στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» διοργανώνει το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, το περιοδικό Τύρβη, τα Χρονικά Δυτικής Μακεδονίας, τη Θεατρική Ομάδα Γρεβενών «Άστεγοι» και το Σύλλογο Σπηλαιωτών Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση, η οποία θα

πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Δημοτικού Σχολείου του Σπηλαίου, θα περιλαμβάνει: Περίπατο και θεματική ξενάγηση στην αρχαία οχύρωση, στις 7 το απόγευμα και στη συνέχεια εσπερίδα με τίτλο: «Άνθη της πέτρας. Μνημεία και φύση στη ποιητική δημιουργία και έκφραση», με ομιλητή το συγγραφέα Αντώνη Παπαβασιλείου, ενώ θα γίνει ανάγνωση θεματικών ποιημάτων από τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Γρεβενών «Άστεγοι» και τον ποιητή Σωτήρη Σαράκη

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Καστοριά: «Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές»

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας του Υπουργείου Πολιτισμού υλοποιεί και φέτος τη δράση «Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές» με τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό. Στην εκστρατεία συμμετέχει

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, διοργανώνοντας βιωματική εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Στο Άλσος του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς: ανακαλύπτω τη βιοποικιλότητα στις φορητές εικόνες». Η δράση, που απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, θα πραγματοποιηθεί και σήμερα Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, στην είσοδο του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς, από 9.00 έως 13.30.
Στόχοι της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου, η γνωριμία με την έννοια της βιοποικιλότητας, καθώς και η διασύνδεση της φύσης και των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή και την ζωγραφική των εικόνων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα