Δυτική Μακεδονία: Καμπανάκι κινδύνου από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

10:17 2/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανησυχία σε σχέση με την προοπτική της Λιγνιτικής Παραγωγής στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς επίσης και για τον κίνδυνο Ασφάλειας και Επάρκειας Εφοδιασμού της Χώρας εκφράζει με επιστολή της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προς τον πρόεδρο της Επιχείρησης. Όπως επισημαίνεται η Γενική Δ/νση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απέρριψε το σχετικό αίτημα παράτασης λειτουργίας των ατμοηλεκτρικών σταθμών Αμυνταίου και Καρδιάς, με το αιτιολογικό ότι οι Ελληνικές Αρχές δεν υπέβαλαν κανένα

συμπληρωματικό αποδεικτικό στοιχείο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης τόνισε ότι έχουν απομείνει για τον ΑΗΣ Αμυνταίου μόνο 64 ημέρες λειτουργίας, ενώ για τις μονάδες Ι και ΙΙ του ΑΗΣ Καρδιάς λιγότερο από 4 μήνες λειτουργίας.

«Η ΔΕΗ έπρεπε ήδη να προχωρήσει στην αναβάθμιση του ΑΗΣ Αμυνταίου ώστε να διεκδικήσει την παράταση λειτουργίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης και πρόσθεσε ότι ακόμη κα τώρα μπορεί αυτό να γίνει έστω και αν χρειαστεί και κοινοπραξιακό σχήμα με ιδιώτες. Τέλος ανέφερε ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα η Λιγνιτική Παραγωγή στη Δυτική Μακεδονία, οδηγείται σε ουσιαστική συρρίκνωση με καταστροφικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία, τους εργαζομένους, την ίδια την Επιχείρηση αλλά και για το σύνολο της Χώρας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα