Δυτική Μακεδονία: Επιστολή Περιφερειάρχη για τα ορυκτά καύσιμα

09:44 26/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιστολή με θέμα τη διαμόρφωση ενός κοινοτικού πλαισίου για τη στήριξη των ευρωπαϊκών περιφερειών με υψηλή εξάρτηση από τα στερεά ορυκτά καύσιμα, με στόχο τη βιώσιμη αναδιάρθρωση του παραγωγικού τους μοντέλου, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, στον Επίτροπο Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε.

Σύμφωνα με την επιστολή του περιφερειάρχη τονίζεται μεταξύ άλλων:

Η παγκόσμια πρόκληση που σχετίζεται με την ανάσχεση και την προσαρμογή στην

Κλιματική Αλλαγή έχει μια κρίσιμη παράμετρο επιτυχίας. Τόσο τα μέτρα όσο και οι πολιτικές που αφορούν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), οφείλουν να εφαρμοσθούν με τρόπο που δεν θα διαταράξουν ανεπανόρθωτα τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό των περιοχών με σημαντική εξάρτηση από τα στερεά ορυκτά καύσιμα. Πρακτικά, χωρίς να δημιουργήσουν περισσότερα και πιεστικότερα προβλήματα από αυτά που θα κληθούν να επιλύσουν. Παράλληλα, θα δρομολογηθούν επαφές με όλες τις ευρωπαϊκές περιφέρειες, οι οικονομίες των οποίων στηρίζονται στα ορυκτά στερεά καύσιμα, με στόχο τη διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής συναντίληψης τόσο των κοινών προβλημάτων όσο και των δυνητικών λύσεων.

Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης προτείνει μια συνάντηση εργασίας των εν λόγω περιφερειών στη Δυτική Μακεδονία, μέσα στο 2016, με συγκεκριμένη ατζέντα και διαμορφωμένες προτάσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα