Δυτική Μακεδονία: Εορτασμός Αγίας Βαρβάρας

08:48 3/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πτολεμαϊδα: To ΛΚΔΜ τιμά την Αγία Βαρβάρα

Την προστάτιδα των Λιγνιτωρύχων Αγία Βαρβάρα, τιμά την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας με σειρά εκδηλώσεων, στις εγκαταστάσεις των Ορυχείων. Στις 8.30 το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, θα ακολουθήσει τρισάγιο στη μνήμη των Λιγνιτωρύχων που έχασαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος ενώ στις 11 το πρωί θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Νέου μνημείου των Λιγνιτωρύχων και η κατάθεση στεφάνων. Στις 12.30 στο Αμφιθέατρο

του ΛΚΔΜ θα απονεμηθούν τα βραβεία του διαγωνισμού Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού με παράλληλη έκθεση των προτάσεων που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Πτολεμαϊδα: «Βαρβάρα» από την ΘΕΕ

To έθιμο της « Βαρβάρας» διοργανώνει η Θρακική Εστία Εορδαίας την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας θα στηθούν τα καζάνια όπου μέλη του Συλλόγου θα παρασκευάσουν τον νόστιμο χυλό από αγροτικά προϊόντα που θα προσφέρουν στους διερχόμενους. Στις 6 το απόγευμα στην καφετέρια «Σπλέντορ» θα γίνει η καθιερωμένη γιορτή της ΘΕΕ με την διανομή της « Βαρβάρας»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα