Δυτική Μακεδονία: Δίκτυο Πράσινων σημείων

11:08 9/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην δημιουργία ενός δικτύου Πράσινων Σημείων και Κέντρων Επαναχρησιμοποίησης Αποβλήτων αλλά και υλικών, προχωρά η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για χώρους που θα δημιουργηθούν στον αστικό ιστό των πέντε μεγάλων Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης, Εορδαίας, Καστοριάς Γρεβενών και Φλώρινας, με στόχο την προώθηση της ανακύκλωσης της επαναχρησιμοποίησης αποβλήτων αλλά και αντικειμένων.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΙΑΔΥΜΑ, Δημοσθένης Μαυρίδης, μέχρι τέλος του χρόνου θα δημιουργηθούν οι προτεινόμενες εγκαταστάσεις, που θα παραχωρηθούν από τους Δήμους, όπου θα διασφαλίζεται η εύχερη και εύκολη πρόσβαση των πολιτών. Το δίκτυο θα αναπτυχθεί από τη ΔΙΑΔΥΜΑ και τους 12 Δήμους της ΠΔΜ, ενώ θα επιδιωχθεί σταδιακά η υποστήριξη διαφόρων φορέων της κοινωνικής οικονομίας, συλλόγων και άλλων κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της ΠΔΜ. Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι και το πιλοτικό πρόγραμμα της συλλογής βιοαποβλήτων θ επεκταθεί σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Εν τω μεταξύ ο Διευθύνω Σύμβουλος της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, στάθηκε ακόμα στην δυνατότητα που δίδεται και με απόφαση του Υπουργείου Ενέργειας, η περιφερειακή μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Κοζάνης, από τις γειτονικές πόλεις Βέροιας και Κατερίνης, με ένα οικονομικό όφελος της τάξης του 1,5 εκ.ευρώ, για την περιοχή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα