Δυτική Μακεδονία: Αρνητική πρωτιά στην ανεργία στην Ε.Ε.

09:24 3/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην 1η θέση των περιφερειών όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανεργία για το 2016 βρίσκεται η Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat. Το ποσοστό της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία ανέρχεται στο 31,3% όταν το χαμηλότερο ποσοστό στην περιφέρεια της Κάτω Βαυαρίας Γερμανίας αγγίζει μόλις το 2,1%.

«Η ανεργία ήταν σε χαμηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια της κρίσης», αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου,

Γεωργία Ζεμπιλιάδου, και επιρρίπτει ευθύνες στον περιφερειάρχη, Θεόδωρο Καρυπίδη, γιατί όπως επισημαίνει ως «καλός και πρόθυμος φίλος της κυβέρνησης, φρόντισε αυτό το διάστημα των 32 μηνών, που βρίσκεται στο τιμόνι της Περιφέρειας να την ανεβάσει όσο ψηλότερα γινόταν».

Σύμφωνα με την κ. Ζεμπιλιάδου «χάθηκαν» 231 εκ. ευρώ του ΕΣΠΑ 2007-2013 και απεντάχθηκαν την περίοδο αυτή 88 έργα, ενώ όπως αναφέρει η Δυτική Μακεδονία είναι η τελευταία από τις 13 Περιφέρειες στην απορρόφηση του νέου ΕΣΠΑ.

Τέλος η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου τονίζει ότι το ποσοστό ανεργίας 31,3%, μπορεί να εκτοξευτεί με το «ξεπούλημα της ΔΕΗ».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα