Δυτική Μακεδονία: Αναβολές για τις προσφορές των διόδιων Αλιάκμονα και Βενέτικου

11:30 21/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 στις 10:00 το πρωί , μετατίθεται η κατάθεση προσφορών της κατασκευής των διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, στην περιοχή του Αλιάκμονα Βοίου Κοζάνης, ενώ αντίστοιχη αναβολή αναμένεται να ανακοινώσει η Εγνατία Οδός και για την κατάθεση προσφορών της κατασκευής των διοδίων στο Βενέτικο ποταμό, στην περιοχή των Γρεβενών.

Οι

κατάθεση προσφορών θα γίνει με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις του διαγωνισμού, ενώ με απόφασή του ο σύλλογος εργαζομένων της Εγνατίας Οδού αποφάσισε να αναστείλει τις απεργίες για σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου και την Πέμπτη 23 Μαρτίου, που έπρεπε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης, να κατατεθούν οι προσφορές που αφορούν τα δύο νέα διόδια.

Σύμφωνα με το πρόεδρο των εργαζομένων, Θάνο Τενεκέ, που μίλησε στην ΕΡΤ Κοζάνης, η μετάθεση αυτή της κατάθεσης των προσφορών δε σημαίνει και κατάργηση, του διαγωνισμού, ενώ όπως τόνισε αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πλάνο σχετικά με τον τελικό αριθμό των διοδίων, τόσο στον κύριο άξονα όσο και στους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού.

Όπως ανέφερε ο κ. Τενεκές οι εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού είναι αντίθετοι τόσο στην επίσπευση των διαδικασιών της κατασκευής νέων διοδίων, που θα γίνουν με χρήματα της εταιρίας, όσο και στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες για 35 χρόνια.

«Αυτή τη στιγμή η Εγνατία Οδός συνεισφέρει με έσοδα από τα διόδια του Προμαχώνα στη μείωση του χρέους της χώρας μας και το ίδιο θα κάνει αν ο αυτοκινητόδρομος παραμείνει στο σημερινό καθεστώς», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων της Εγνατίας Οδού, η Εταιρία είναι κερδοφόρα και χρωστά μόλις 70 εκατομμύρια ευρώ από το δάνειο του 1,2 δις ευρώ που πήρε για να κατασκευάσει τον αυτοκινητόδρομο. Μάλιστα υπολογίζει ότι τα κέρδη της Εταιρίας για 35 χρόνια θα ξεπερνούν τα 4 δις ευρώ, μόνο από τα διόδια, ενώ όφελος θα έχουν και όσοι οδηγοί την χρησιμοποιούν, γιατί η τιμή ανά χιλιόμετρο αν παραχωρηθεί σε ιδιώτες θα εκτιναχθεί από 3,5 λεπτά του ευρώ στα 7 λεπτά ανά ευρώ.

Χθες η Βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου διέψευσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο με ανάρτηση της σε κοινωνικό δίκτυο την πληροφορία περί κατάθεσης προσφορών για την κατασκευή των νέων διοδίων στη Δυτική Μακεδονία, τόσο σήμερα όσο και την ερχόμενη Πέμπτη.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα