Δ. Μακεδονία-Πανεπιστήμιο: Πρόταση για υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας

21:03 7/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Βελτιωμένες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας στους πολίτες των Δήμων της Περιφέρειας , μπορεί να προσφέρει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, μέσω ενός συστήματος που αξιοποιεί την σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία και μπορεί να υποστηρίξει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων-Π.Ε.Δ- στην Κοζάνη, ο Πρόεδρος του τμήματος μηχανικών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Παντελής Αγγελίδης , παρουσίασε την πρόταση

του Πανεπιστημίου στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στην Δυτική Μακεδονία, η οποία αναφέρεται στην σύγχρονη αντιμετώπιση της γήρανσης και των χρόνιων νοσημάτων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγγελίδης, επεσήμανε ότι με την υλοποίηση της πρότασης αυτής επιτυγχάνεται χαμηλότερο κόστος και υψηλότερη ποιότητα στην παροχή κοινωνικής φροντίδας και την στήριξη ηλικιωμένων, Α.μ.ε.α και χρόνιων πασχόντων, ενώ έκανε γνωστό επίσης ότι στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί σύγχρονο εργαστήριο το οποίο βρίσκεται στην πρωτοπορία της έρευνας σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Για τα θέματα αυτά , συνεργαζόμαστε και με μεγάλους Δήμους, όπως ο Δήμος Αθηναίων», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας , προσθέτοντας ότι «το επόμενο διάστημα θα εξειδικευθούν και οι δράσεις της πρότασης στην περιοχή», προκειμένου να προχωρήσει η συζήτηση με την Π.Ε.Δ Δυτικής Μακεδονίας και να τεθεί σε εφαρμογή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα