Δυτική Ελλάδα: Δήθεν ενοικιαστές κλέβουν ιδιοκτήτες

12:41 10/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ιδιαίτερα προσεκτικοί με υποψήφιους ενοικιαστές ,συμβουλεύει να είναι τους ιδιοκτήτες οικιών ή άλλων χώρων προς ενοικίαση η Αστυνομία .Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί κρούσματα κλοπών στη Δυτική Ελλάδα και στην Αιτωλοακαρνανία.

Οι επιτήδειοι με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος αφαιρούν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή από τους ιδιοκτήτες.

Αρχικά πληροφορούνται για την ενοικίαση από αγγελίες σε εισόδους πολυκατοικιών και από τα μέσα ενημέρωσης ,εφημερίδες ή διαδίκτυο.
Παρουσιάζονται στους ιδιοκτήτες, συνήθως γυναίκες, και προσπαθούν να μπουν στο σπίτι

του ιδιοκτήτη με ένα πρόσχημα. Κατόπιν η μια από τις δύο απασχολεί τον ιδιοκτήτη βλέποντας το ακίνητο ,ενώ η δεύτερη παραβιάζει το σπίτι και αρπάζει χρήματα και κοσμήματα.

Με ανακοίνωση της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ιδιοκτήτες των προς ενοικίαση σπιτιών ή άλλων χώρων :

Να ασφαλίζουν τις οικίες τους κάθε φορά που αποχωρούν από αυτές, ακόμα και όταν η αποχώρηση τους είναι για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.Εάν επιτρέπουν την είσοδο σε άγνωστα άτομα στην οικία τους, με οποιοδήποτε πρόσχημα να μην τα αφήνουν να μεταβαίνουν σε άλλους χώρους του σπιτιού.Να συγκρατούν τους τηλεφωνικούς αριθμούς από τους οποίους τους τηλεφώνησαν οι επίδοξοι ενοικιαστές και να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά τους.Να μην αφήνουν μεγάλα χρηματικά ποσάμέσα στο σπίτι .

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Τυχαία Θέματα