Δυτ. Μακεδονία: Στελέχωση και ανάπτυξη 2ης πτέρυγας, στο ΚΕ.Φ.Ι.Απ Αμυνταίου

13:46 19/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε φάση προετοιμασίας για την ανάπτυξη και δεύτερης πτέρυγας στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι. Απ) Αμυνταίου , βρίσκεται η Διοίκηση του Κέντρου, η οποία έως τα τέλη του μήνα αναμένει την έλευση 20 επιπλέον ατόμων , από σχετικό πρόγραμμα προσλήψεων μέσω ΟΑΕΔ.

Με αφορμή ημερίδα του Συλλόγου Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Εορδαίας

στην Πτολεμαϊδα, η Ιατρός αποκατάστασης και Διευθύντρια του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι. Απ) Αμυνταίου Αγγελική Σταυριανού, ανέφερε ότι «η δεύτερη πτέρυγα θα αυξήσει τις κλίνες αποκατάστασης, οι οποίες σήμερα εξυπηρετούν 17-20 άτομα σε 24ωρη βάση και με πλήρη λειτουργία».

Όπως επεσήμανε στην ΕΡΤ Κοζάνης η κ. Σταυριανού, «τα δύο τελευταία χρόνια, έχει στελεχωθεί πλήρως το ΚΕ.Φ.Ι.Απ Αμυνταίου, με αποτέλεσμα να εργάζονται σήμερα 45 άτομα στο Κέντρο, εκ των οποίων 3 είναι Γιατροί Αποκατάστασης (Φυσίατροι) , με 15μελή ομάδα αποκατάστασης από φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.ά , ειδική νοσηλευτική ομάδα και βοηθητικό προσωπικό».

Το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι. Απ) Αμυνταίου , είναι το μοναδικό Δημόσιο Κέντρο που λειτουργεί πλήρως στην Βόρεια Ελλάδα και με πρωτοβουλία του Υπουργείου και του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ «έχει δημιουργηθεί και κινητή μονάδα αποκατάστασης, η οποία θα ενισχύσει και θα διασυνδεθεί με άλλα δύο Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης , στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς στην Δυτ. Μακεδονία και της Έδεσσας στην Κεντρική Μακεδονία.

Το Κέντρο αποκατάστασης Αμυνταίου παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, καλύπτοντας και ανασφάλιστους πολίτες , ενώ όπως υπογράμμισε η κ. Σταυριανού, «νοσηλεύονται σ΄ αυτό, κάτοικοι από την Δυτ. Μακεδονία, αλλά και από την Καβάλα, την Ορεστιάδα, τα Τρίκαλα, τα Γιάννενα και ολόκληρη τη χώρα».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα