Δυτ. Μακεδονία: Μέτρα προστασίας της λίμνης Βεγορίτιδας, ζητούν Βουλευτές του Κ.Κ.Ε

13:38 13/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έντονη ανησυχία των κατοίκων και των φορέων στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Βεγορίτιδας ,

που ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Π.Ε Φλώρινας) και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Ε Πέλλας), λόγω της συνεχιζόμενης περιβαλλοντικής υποβάθμισης των νερών της, επισημαίνουν με ερώτηση τους στο Κοινοβούλιο, οι Βουλευτές του Κ.Κ.Ε Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Οι Βουλευτές κάνουν λόγο για διαχρονικά προβλήματα στην λίμνη Βεγορίτιδα και επικαλούνται πρόσφατη σύσταση της Διεύθυνσης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, όπου καλούνται οι λουόμενοι να αποφεύγουν την έκθεση στα νερά της λίμνης, μετά την εμφάνιση του φαινόμενου δυσχρωματισμού των νερών της λίμνης, ως συνέπεια της ύπαρξης μεγάλης ποσότητας φυτοπλαγκτόν.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε στους Υπουργούς Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Εσωτερικών, αποδίδονται διαχρονικά ευθύνες στην Πολιτεία καθώς και στις εκάστοτε περιφερειακές και τοπικές αρχές και ζητείται να ληφθούν άμεσα μέτρα και αποφάσεις από την Κυβέρνηση, για την πλήρη έρευνα του φαινομένου της εκθετικής ανάπτυξης των κυανοβακτηρίων και την προστασία της λίμνης και της δημόσιας υγείας.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Αντώνης Μαυρίδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα