Δυτ. Μακεδονία: Κοινή αντιμετώπιση, για την αποτροπή της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων

12:06 13/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην από κοινού αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης ρίψης μπάζων και απορριμμάτων,  σε οικισμούς της Περιφέρειας, καλεί την Περιφερειακή  Ένωση  Δήμων –Π.Ε.Δ- Δυτικής Μακεδονίας,  ο Περιφερειάρχης  Γιώργος Κασαπίδης, με αφορμή εικόνες περιβαλλοντικής υποβάθμισης που του έχουν μεταφερθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες που διενεργούν τους σχετικούς ελέγχους,  μετά από καταγγελίες πολιτών ή φορέων της περιοχής.

Στο  έγγραφο του, ο  Περιφερειάρχης  Δυτ, Μακεδονίας επισημαίνει ότι πολλοί ενεργοί πολίτες  αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες καθαρισμού ρεμάτων, αλσυλλίων και άλλων δημόσιων

χώρων από απορρίμματα  και  στο πλαίσιο βελτίωσης της ποιότητας ζωής , η Περιφέρεια  συμπεριέλαβε σε πρόσφατη εργολαβία,  τη συλλογή και διαχείριση των απορριμμάτων του Εθνικού Οδικού Δικτύου,  συνολικού μήκους 550 km,  ανά κατεύθυνση.

Στην κατεύθυνση  αυτή, ο κ. Κασαπίδης καλεί σε  συστράτευση την Π.Ε.Δ, προκειμένου  μέσα από  πρωτοβουλίες και  δράσεις , να  αποτραπεί η  δημιουργία χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης μπάζων και απορριμμάτων.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα