Δυτ. Μακεδονία: Αντιπαραθέσεις για ΕΣΠΑ και αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου

13:02 29/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον φοιτητή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρη Φασνάκη και τον καθηγητή κ. Μαυρόπουλο, βράβευσε το Περιφερειακό Σύμβούλιο στην Κοζάνη, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τον σχεδιασμό πρότυπων πληροφοριακών πινακίδων , οι οποίες θα εγκατασταθούν στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης .

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε με την συνεργασία του τμήματος βιομηχανού σχεδιασμού του ΤΕΙ

Δυτ. Μακεδονίας και της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας και η βράβευση πραγματοποιήθηκε στην διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, όπου μεταξύ άλλων εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο τρόπος δημοπράτησης του έργου για την επισκευή και συντήρηση των 40 ηλεκτρονικών πινακίδων στιγμιαίας ένδειξης ταχύτητας (ραντάρ) στην Π.Ε Κοζάνης. Εγκρίθηκε επίσης ομόφωνα ο τρόπος δημοπράτησης του έργου για την συντήρηση του οδικού δικτύου Παλαιογρατσάνου-Καταφυγίου που-όπως υπογραμμίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά- έχει να γίνει τα τελευταία 12 χρόνια.

Στην ίδια συνεδρίαση, η επικεφαλής συνδυασμού της ελλάσονος αντιπολίτευσης Γεωργία Ζεμπιλιάδου , άσκησε έντονη κριτική στην Περιφερειακή αρχή για αυξημένες λειτουργικές δαπάνες που ανήλθαν σε 857 χιλιάδες ευρώ το 2017, για ημερίδες, υπερωρίες, ενημερωτικές εκδηλώσεις και δημόσιες σχέσεις. Η κ. Ζεμπιλιάδου έκανε λόγο για ανύπαρκτο έργο και χαρακτήρισε τον απολογισμό της Περιφέρειας ως «απολογισμό θλίψης» , ενώ νωρίτερα ο ενταταλμένος σύμβουλος του ΕΣΠΑ και Περιφερειακός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Σταύρος Γιαννακίδης , αναφέρθηκε με δηλώσεις του σε ανακρίβειες της κ. Ζεμπιλιάδου και ως προς τα έργα, επισημαίνοντας ότι «το παλαιό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έκλεισε επιτυχώς το 2017 με επιπλέον έσοδα 75 εκατ, ευρώ , ενώ στο νέο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια έχει καταφέρει να εντάξει 100 νέα έργα» και 30 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν συνολικά για την ενεργειακή αναβάθμιση στην περιοχή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα