Δύσκολη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης- Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ (video)

16:51 3/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Οι ασθενείς με COVID–19 που μεταφέρονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ, αυξάνονται συνεχώς, δημιουργώντας πίεση στο υγειονομικό προσωπικό, καθώς  δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει τόσα διαφορετικά περιστατικά. Στο νοσοκομείο Παπανικολάου, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, καθώς έχουν καταγραφεί 63 κρούσματα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε οδηγία για αναστολή της

λειτουργίας όλων των τακτικών εξωτερικών και απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία. Στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, τα εξωτερικά ιατρεία λειτουργούν κατά 50%. Εκπρόσωποι των εργαζομένων τονίζουν ότι το προσωπικό είναι κουρασμένο και παραμένουν 330 κενά οργανικών θέσεων, τα οποία ζητούν να πληρωθούν γρήγορα.
Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου καταγράφηκε ρεκόρ μεταμοσχεύσεων. Έξι  μοσχεύματα κερατοειδούς, θα λάβουν άμεσα νέοι ασθενείς.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης έχει φτάσει στο 67%, δηλαδή από τις 85 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι 57 είναι κατειλημμένες, ενώ όλα τα νοσοκομεία της πόλης μπήκαν στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, στο ΑΧΕΠΑ από τα 25 κρεβάτια έχουν καλυφθεί τα 16, στα νοσοκομεία Παπανικολάου και Παπαγεωργίου, η πληρότητα ανέρχεται στο 100%, στον Άγιο Δημήτριο έξι κρεβάτια παραμένουν κενά και στον Άγιο Παύλο οχτώ, ένα είναι κενό στο Γεώργιος Γεννηματάς από τα δέκα συνολικά, τέσσερα από τα πέντε είναι διαθέσιμα στη Χαλκιδική, ενώ προσεχώς αναμένονται ακόμη δώδεκα κλίνες στην Καβάλα και τέσσερις στο 424.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΣΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα