Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά όταν ντεραπάρισε πυροσβεστικό στη Λέσβο

20:17 24/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκτός πορείας βρέθηκε χθες το απόγευμα ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο πυροσβέστες όταν έσπευδε στο περιστατικό φωτιάς που ξέσπασε σε ελαιόκτημα στο Σταυρό. Το πυροσβεστικό όχημα βρέθηκε εκτός πορείας και ντεραπάρισε με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά οι δύο πυροσβέστες και να οδηγηθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ

ΑΙΓΑΙΟΥ, ο ένας εξ αυτών δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο χθες το βράδυ ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
Αρμόδια επιτροπή του πυροσβεστικού Σώματος θα ελέγξει το όχημα και θα βγάλει το πόρισμά του για τα αίτια του ατυχήματος.
Να θυμίσουμε ότι η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο , χάρη και στην καίρια παρέμβαση των δύο πυροσβεστικών τύπου Πετζετέλ προλαμβάνοντας την εξάπλωση. Τα δύο αεροσκάφη θα βρίσκονται καθ’ όλη τη θερινή περίοδο στο νησί ενώ ακόμα δεν έχει φτάσει το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σύμφωνα με το σχεδιασμό έπρεπε από τις αρχές Ιουλίου να βρίσκεται στη Λέσβο. Βάση της ιδιομορφίας του νησιού της Λέσβου το ελικόπτερο είναι απαραίτητο καθώς ο ανεφοδιασμό του μπορεί να γίνεται από τη θάλασσα, πετυχαίνοντας πολύ περισσότερες ρίψεις ενώ τα αεροσκάφη τύπου πετζετέλ, χάνουν χρόνο καθώς πρέπει να μεταβαίνουν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης για τον ανεφοδιασμό τους.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα