Δυναμικά ο Βόλος διεκδικεί κομμάτι της κρουαζιέρας- Προς κοινό ευρωπαϊκό πρωτόκολλο ταξιδιού

18:05 27/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενδιαφέρον να δένουν τα κρουαζιερόπλοιά τους στο λιμάνι του Βόλου, αρχής γενομένης από τη νέα χρονιά, έχουν εκδηλώσει αρκετές εταιρείες του χώρου, με τον αριθμό των δηλωμένων κρουαζιερόπλοιων να φθάνει τα 48.

“Το πρώτο – βάσει προγραμματισμού – αναμένεται μέσα στο Ιανουάριο του 2021, ωστόσο, επειδή η προοπτική αυτή είναι μάλλον, ανέφικτη λόγω της κατάστασης, η επικρατέστερη εκτίμηση είναι ότι, αν όλα πάνε καλά με τον εμβόλιο για την covid-19 διεθνώς, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο θα καταπλεύσει μέσα στο Μάιο”,τόνισε, μιλώντας

στην εκπομπή “Θεσσαλικό Περισκόπιο” του Δικτύου Θεσσαλίας της ΕΡΤ, η τουριστική πράκτορας και επικεφαλής του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Θέκλα Καμένου.

Η κ. Καμένου εκτίμησε, ότι ο Βόλος θα πάρει ένα μεγάλο κομμάτι της κρουαζιέρας το 2021 καθώς ήδη οι ναυτιλιακές εταιρείες, που βρίσκονται σε επαφή με τους πράκτορες στην Ελλάδα έχουν εικόνα της κατάστασης. “Η χώρα μας είναι brand name και θα επανέλθει πολύ γρήγορα στο προσκήνιο”, τόνισε η κ. Καμένου, προσθέτοντας, ότι “τα κρουαζιερόπλοια πλέον διαθέτουν οργανωμένα ιατρεία και χώρους νοσηλείας αλλά και μοριακούς αναλυτές για να γίνονται τεστ σε πελάτες και προσωπικό.”

Επιπλέον, ανέφερε ότι μέχρι το Φεβρουάριο του 2021 θα ισχύσει ένα κοινό ευρωπαϊκό πρωτόκολλο για τους ταξιδιώτες, γεγονός, που θα βοηθήσει όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν, να προγραμματίσουν τις διακοπές τους έστω και αν αυτό, για το 2021, γίνει τελευταία στιγμή. “Το στοίχημα είναι να αλλάξουν τα πράγματα στον τουρισμό. Και εμείς ν’ αλλάξουμε ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη δουλειά μας. Μετά από κάτι τόσο μεγάλο και δραστικό αρχίζει ο κόσμος και σκέφτεται διαφορετικά. Το περιβάλλον, η υγεία και το να είμαστε καλά και να νιώθουμε καλά είναι πολύ σημαντικό” επισήμανε η κ. Καμμένου, η οποία τόνισε, ότι αυτή την περίοδο γίνεται προσπάθεια να διασφαλιστούν οι συνεργασίες με τους συνεργάτες του εξωτερικού που στηρίζουν διαχρονικά τη Μαγνησία και να ισχύσει ένα κοινό πρωτόκολλο, με τη συνεργασία και των συνδικαλιστικών οργάνων και των κυβερνήσεων των κρατών μελών της Ευρώπης.
“Η αλήθεια είναι, ότι πολλοί από τους συνεργάτες μας έχουν αλλάξει τα προγράμματά τους και τα συμβόλαιά τους, επιδεικνύοντας μία δυσπιστία, μια επιφύλαξη. Όμως υπάρχουν και άλλοι που εντάσσουν νέους προορισμούς, κάνοντας και μία δημοσκόπηση σχετικά με το πώς θα το αντιμετωπίσουν οι πελάτες τους“, εξήγησε.
Η κ. Καμμένου εξέφρασε τέλος, την ελπίδα να παραμείνουν οι ίδιες πτήσεις στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και – γιατί όχι – να έλθουν και καινούργιες, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα