Δριμεία επίθεση Κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση

14:43 27/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε μέσω της εφ’ όλης της ύλης συνέντευξής του στον Σκάι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας ενώ παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εφαρμόζει ένα νέο μνημόνιο.

Για το Σκοπιανό είπε ότι λύση μπορεί και πρέπει να αναζητηθεί αλλά με όρους αποδεκτούς από τη χώρα μας. Ανέφερε ακόμη ότι

θα ήταν ευκταίο να υπάρξει ονομασία χωρίς τον όρο Μακεδονία, αλλά που το βλέπει να γίνεται, ωστόσο δεν μπορεί να αγνοηθεί το κοινό αίσθημα. Ζήσαμε 20 χρόνια με αυτήν την εκκρεμότητα μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται για άλλα 2 ή τρία χρόνια ακόμα είπε και χαρακτήρισε την ονομασία Δημοκρατία του Ίλιντεν, ως «το erga omnes του αλυτρωτισμού».

«Εμείς βάλαμε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, μιλήσαμε για συμφωνία πακέτο, όχι μόνο της ονομασίας, με αλλαγή Συντάγματος και απαλειφή των αλυτρωτικών αναφορών. Πέραν αυτού θα τοποθετηθώ όταν θα υπάρξει κάτι συγκεκριμένο όπως τοποθετήθηκα και όταν ο κ. Τσίπρας με ενημέρωσε ότι συζητούσε το Δημοκρατία του Ίλιντεν, που είναι το erga omnes του αλυτρωτισμού».

Αναφερόμενος στον Ρουβίκωνα και στις απειλές εναντίον του είπε πως «δεν μπορεί κανείς να με απειλήσει εμένα ή την παράταξη που ηγούμαι», ενώ πρόσθεσε πως όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ρουβίκωνας προέρχεται από τη μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής αριστερας και πως οι ηγέτες του είναι γνωστοί. «Αν υπήρχε πραγματική πολιτική βούληση θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί», σημείωσε.

Η βία δεν έχει ιδεολογικό περιεχόμενο, πρόσθεσε, και πρέπει όλα τα περιστατικά όπως και εκείνο εναντίον του κ. Μπουτάρη να καταδικαστούν. Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη είπε πως σε προσωπικό επίπεδο του είναι συμπαθής, ωστόσο δεν έχει πετύχει σαν δήμαρχος και για αυτό δεν τον στηρίζει.

Για την οικονομία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει υπογράψει ήδη τέταρτο μνημόνιο, το οποίο η ίδια έγραψε. «Δεν πρόκειται να δεσμευτώ για τίποτα για το οποίο δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το εφαρμόσω την επόμενη ημέρα, τόνισε καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό αναξιοπιστία: «τον κ. Τσίπρα τον έχω ικανό για τα πάντα ακόμη και για να πάει στην ΔΕΘ να φορέσει γραβάτα και να υποσχεθεί ότι δεν θα εφαρμόσει τη μείωση των συντάξεων, τις οποίες ο ίδιος έχει ψηφίσει» είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο τασσόμενος υπερ της αναλογίας ένα προς πέντε.

Τέλος, δήλωσε βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν.

Πηγή ΕΡΤ, ρεπορταζ Γ. Τρουπής

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα