Δράση στο Μουσείο Σχολικής Ζωής

11:20 11/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα παιδιά του Eιδικού Σχολείου Κ.Α.Π.Ν.Κ θα υποδεχτούν αύριο Τετάρτη στο Μουσείο Σχολικής Ζωής τις ώρες 9.00 έως 13.00 τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του για να ταξιδέψουν ΜΑΖΙ στον «ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» αφού τον γνωρίσουν μέσα από το βιβλίο του Χρήστου Μπουλώτη « Ποιος είναι ο πλανήτης των Χριστουγέννων»
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή το μήνυμα της πιο μεγάλης γιορτής του χρόνου που δεν πρέπει να ξεχνιέται και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, η παιδαγωγική ομάδα του ΔΣ του Συλλόγου Φίλων σχεδίασε ειδικά για αυτή την εκπαιδευτική επίσκεψη

πρωτότυπες δραστηριότητες έκφρασης και δημιουργίας των μικρών μαθητών, προκειμένου να βιώσουν την πρώτη τους εμπειρία στο Μουσείο Σχολικής Ζωής με παιχνίδι, δημιουργία και μοίρασμα ιδεών,.
Συγκεκριμένα τα παιδιά μέσα από μια σκηνοθετημένη ακολουθία δραστηριοτήτων με στόχους την ενδυνμάμωση της ομάδας, τη φιλαναγνωσία, την εικαστική έκφραση, την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και της ανακαλυπτικής μάθησης, θα γνωρίσουν τους «Επισκέπτες» του Θοδωρή Παπαδουλάκη , παράξενα έθιμα της Πρωτοχρονιάς από όλο τον κόσμο, θα τραγουδήσουν μαζί με τα παιδιά του !3ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου μέσω SKYPE,αλλά και μαζί με τον Χρήστο Κοτσαύτη αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Τέλος με ένα πρωτότυπο τρισδιάστατο εκπαιδευτικό παιχνίδι εμπνευσμένο από τα έργα τέχνης του Matisse και με παλιές εορταστικές κάρτες από τη Συλλογή του Μουσείου Σχολικής Ζωής που θα ανακαλύψουν σε διάφορα σημεία του Μουσείου, θα δημιουργήσουν τον δικό τους «ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» ως αρχιτέκτονες- καλλιτέχνες.
Το έργο τους θα μείνει στην Χώρο Δραστηριοτήτων του Μουσείου όλη τη χρονιά 2019 και θα μπορούν να συμπληρώνουν τα μηνύματα του οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Μουσείου κάνοντας τον ΠΛΑΝΗΤΗ των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ του ΚΑΠ πιο δυνατό και πιο πλούσιο σε ιδέες και έργα, δίνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της συμπερίληψης.
Επιπλέον τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Φίλων πραγματοποίησαν μια προπαρασκευαστική επίσκεψη στο ΚΑΠ την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου τις ώρες 8-10 πμ προκειμένου να γνωριστούν με τους μαθητές και μέσα από την πραγματική ιστορία ενός βασιλικού καραβιού που έγινε Μουσείο. να μιλήσουν για ταξίδια πραγματικά και φανταστικά, ταξίδια ευχάριστα, αλλά και δυσάρεστα, ταξίδια δημιουργικά και παράξενα, ταξίδια κάθε λογής με το καράβι που συμβολίζει τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα.
Στο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Σχολικής Ζωής συμμετέχουν οι :
Μαρία Δρακάκη, Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Μανωλάκης Αντιπρόεδρος
Ευγενία Ψαλτάκη, Γραμματέας
Βανέσσα Μυγιάκη , Ταμίας
Δέσποινα Μπολάκη, Χρήστος Κοτσαύτης , Άννα Νεμπαυλάκη, Μέλη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δράση, Μουσείο Σχολικής Ζωής,drasi, mouseio scholikis zois