Δοκιμές GP Αυστρίας: Ο Χάμιλτον στην pole, ξεχώρισαν Χούλκενμπεργκ και Μπάτον

20:45 2/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O Λιούις Χάμιλτον της Mercedes θα ξεκινήσει από την pole position του Αυστριακού Grand Prix μετά από μια επεισοδιακή περίοδο χρονομετρημένων δοκιμών.

Με την βροχή να αρχίζει να πέφτει στο τέλος του Q2, οι κατατακτήριες δοκιμές του Q3 ξεκίνησαν σε βρεγμένη πίστα, η οποία όμως άρχισε να στεγνώνει πολύ γρήγορα. Οι οδηγοί αναγκάστηκαν να αλλάξουν σε διάστημα λίγων μόλις λεπτών, από τα ενδιάμεσα ελαστικά με τα οποία ξεκίνησαν, σε σλικ. Έτσι, κάθε φορά που περνούσαν από τη γραμμή του τερματισμού, πετύχαιναν και

τον ταχύτερο χρόνο.

Νικητής της συναρπαστικής αυτής αναμέτρησης, ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος γύρισε το Red Bull Ring μισό δευτερόλεπτο ταχύτερα από τον τιμ μέιτ του, Νίκο Ρόσμπεργκ. Τρίτος ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, σε άλλη μια «επίδειξη δύναμης» της Force India, ενώ τέταρτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari.

Οι ποινές πέντε θέσεων όμως, που δέχθηκαν οι Νίκο Ρόσμπεργκ και Σεμπάστιαν Φέτελ για μη προγραμματισμένη αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων, σημαίνουν ότι ο Νίκο Χούλκενμπεργκ θα ξεκινήσει από τη δεύτερη θέση, ενώ ο Τζένσον Μπάτον που ήταν πέμπτος, σε μια ανέλπιστα καλή εμφάνιση της McLaren, θα ξεκινήσει από την τρίτη θέση.
Οι δοκιμές του αυστριακού Grand Prix σημαδεύτηκαν από το ατύχημα του Ντανιίλ Κβίατ κατά τη διάρκεια του Q1. Η πίσω δεξιά ανάρτηση της Toro Rosso κατέρρευσε στην έξοδο της στροφής 8, στέλνοντας το Ρώσο πιλότο, ευτυχώς χωρίς κανέναν τραυματισμό, στις προστατευτικές μπαριέρες.

Όλη η δράση από τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου στην μετάδοση που ξεκινά από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD στις 14:

Keywords
Τυχαία Θέματα