Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας Σερρών: «Ασφυκτική» η πίεση στο Νοσοκομείο

13:53 19/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια ακόμη δύσκολη νύχτα στο Νοσοκομείο Σερρών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών σήμερα το πρωί, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών Δημήτρης Μπαλαξής.

«Η χθεσινή νύχτα ήταν από τις πιο δύσκολες για μένα διότι χρειάσθηκε να διασωληνωθούν δύο ασθενείς με covid19 (ηλικίας περίπου 60 χρόνων) και δεν υπήρχαν πουθενά κρεβάτια εντατικής. Τελικά μετετράπη μία κλίνη του χειρουργείου, όπου μεταφέρθηκε ο ένας ασθενής και ο δεύτερος ασθενής μεταφέρθηκε σε άλλον θάλαμο ΜΕΘ και έτσι βρίσκονται και

οι δύο υπό στενή και εντατική παρακολούθηση.»

Ο κ. Μπαλαξής είπε, πως «θα εξασφαλισθούν ακόμη πέντε κρεβάτια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Σερρών, με τη μετατροπή σε ΜΕΘ, της μονάδας, που χρησιμοποιείται για τη μετεγχειρητική φροντίδα των ασθενών, όπου ο χώρος είναι εξοπλισμένος και διαθέτει πέντε κρεβάτια.» Πρόσθεσε δε, πως «τα τελικά αποθέματα είναι να μετατραπούν όλες οι αίθουσες χειρουργείων (εκτός από 1 με 2 για την εξυπηρέτηση άλλων επειγόντων χειρουργικών περιστατικών), σε μονάδες εντατικής παρακολούθησης… Ελπίζω να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο,» είπε χαρακτηριστικά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα