Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου: Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν απολογισμός – ισολογισμός

21:07 23/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τις ψήφους μόνο των συμβούλων της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκαν σήμερα (Τετάρτη) ο απολογισμός και ο ισολογισμός του οικονομικού έτους 2015. Τόσο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όσο και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι ψήφισαν αρνητικά, με την επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Νατάσα Οικονόμου να χαρακτηρίζει «παραμύθι» τα ταμειακά διαθέσιμα ύψους 10,5 εκατομμυρίων ευρώ που είχε παρουσιάσει λίγο νωρίτερα, ο ορκωτός λογιστής που διενήργησε τον απολογισμό – ισολογισμό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής έκθεσης, το σύνολο των εσόδων που πραγματοποιήθηκαν κατά

το 2015, ανήλθαν στο ποσό των 70.087.995,26 €. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και το χρηματικό υπόλοιπο της Οικονομικής Χρήσης 2014 συνολικού ποσού 6.603.129,05€ .

Όσον αφορά στο σύνολο των δαπανών, ανήλθε στο ποσό των 59.522.128,63 €. Κατά συνέπεια, ύστερα και από την αφαίρεση των εξόδων από τα έσοδα που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην χρήση 2014 παραμένει χρηματικό υπόλοιπο 10.565.866,63 €.

Για το ταμειακό έλλειμμα

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά, τόσο από την κ. Οικονόμου, όσο και από τον κ. Μιτζικό, ο ορκωτός λογιστής, διευκρίνισε αναφορικά με το ταμειακό έλλειμμα των 270.000 €, ότι δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά αν δημιουργήθηκε μεταξύ τέλη Μαρτίου – Ιουνίου, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν έλαβε πρωτόκολλο από την καταμέτρηση που έκανε ο Δήμος, γεγονός που, σύμφωνα με την κ. Οικονόμου, δείχνει

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημ. Πέγιος από την πλευρά του, τόνισε πως η υπόθεση έχει σταλεί στην δικαιοσύνη και προσθέτοντας ότι «Εμείς κάναμε ότι ήταν να κάνουμε και πλέον έχουμε υποχρέωση να ελέγχουμε τακτικά».

Επίσης, αποκάλυψαν ότι δεν έλαβαν πρωτόκολλο από την καταμέτρηση που έκανε ο δήμος Βόλου.
Η κ. Οικονόμου χαρακτήρισε σοβαρό θέμα την έλλειψη πρωτοκόλλου τονίζοντας ότι δείχνει «μεγάλη δυσλειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας, που δεν ξέρουμε μέχρι που φθάνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα