Δήμος Ζακύνθου: Προσωρινή χωροθέτηση για σκουπίδια στο «Στραβολίθαρο»

14:20 5/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά από έγγραφη πρόσκληση της εταιρείας «Μεσόγειος» από τον Δήμαρχο Ζακύνθου και την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ για προσωρινή χωροθέτηση επί 3μηνο της διαχείρισης των απορριμμάτων στο δημοτικό χώρο που βρίσκεται στη θέση «Στραβολίθαρο» της Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας, (σ.σ. σε ανενεργό νταμάρι στην περιοχή που γειτονεύει με Γαλάρο και Αγίους Πάντες), καθώς και την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών για την ενδιάμεση διαχείριση στη θέση «Λίβας», για την οποία εκκρεμεί άδεια εγκατάστασης από το Δασαρχείο, η εταιρεία

«Μεσόγειος» επισκέφθηκε τον Δήμαρχο στο Δημαρχείο και παρουσία τεχνικών συμβούλων και του προέδρου του ΦΟΔΣΑ, υπήρξε ενημέρωση πως ήδη βρίσκονται στο χώρο του αεροδρομίου τα πρώτα δύο μηχανήματα, ο δεματοποιητής και ο τεμαχιστής, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα φέρει και τα υπόλοιπα και όλα μαζί θα εγκατασταθούν προσωρινά στη θέση «Στραβολίθαρο».

Πρόκειται για τελευταία ενημέρωση από τον Δήμο Ζακύνθου, ο οποίος, επίσης, τονίζει ότι:
«Έχουμε κατ´ επανάληψη αναφέρει με Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις, όλες τις ενέργειες που έχουμε πραγματοποιήσει μέρα και νύχτα για την οριστική επίλυση του σοβαρού προβλήματος με τα απορρίμματα στη νέα θέση του «Λίβα», λόγω κλεισίματος του ΧΥΤΑ Σκοπού.
Ήρθε η ώρα, από τη στιγμή που τελείωσαν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες να υλοποιήσουμε το έργο μας, ώστε να είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που λύνει οριστικά και αμετάκλητα το ζήτημα των απορριμμάτων με ολοκληρωμένη διαχείριση και διαλογή στην πηγή.
Να καταλάβουν όλοι πως οι εγκαταστάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων θα είναι κερδοφόρες για το νησί μας.
Η Δημοτική Αρχή χωρίς κοινωνική συναίνεση και τη βοήθεια φορέων και υπηρεσιών δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει, αν και έχει χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα και δημόσιες επενδύσεις, το πρόγραμμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Τα πολλά λόγια και οι απαράδεκτες αντιδράσεις μόνο κακό κάνουν στη Ζάκυνθο και στους Ζακυνθινούς. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα