Δήμος Ζακύνθου: Οι ‘’εφιάλτες’’ θα λογοδοτήσουν

13:04 31/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοινώσεων συνέχεια από τον Δήμο Ζακύνθου για το θέμα των απορριμμάτων στο νησί, με αφορμή το νέο «λουκέτο»-με τη λήξη της τουριστικής περιόδου-στον ΧΥΤΑ του Σκοπού από την επιτροπή κατοίκων Καλαμακίου, ενώ είναι σε εξέλιξη-εν μέσω διαφόρων εμποδίων-η διαδικασία για την ενδιάμεση διαχείριση των σκουπιδιών στην ορεινή περιοχή «Λίβας», με τη Δημοτική Αρχή, να θέτει όλους προ των ευθυνών τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οι εφιάλτες θα λογοδοτήσουν στους Ζακυνθινούς όταν έρθει η ώρα της κρίσεως», αλλά και δηλώνοντας αποφασισμένη

να δώσει την οριστική λύση.

Αναλυτικότερα, από τον Δήμο Ζακύνθου, τονίζονται τα εξής:

«Βάζοντας προεκλογικά τον τίτλο του συνδυασμού μας «Μάχη για τη Ζάκυνθο», γνωρίζαμε τα χρόνια προβλήματα που θα παραλάβουμε και για τα οποία ο Ζακυνθινός λαός μας έδωσε την εντολή να τα επιλύσουμε, τιμώντας μας με την ψήφο του.

Το κυριότερο ζήτημα ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων, που επί χρόνια δεν κατάφεραν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές να το επιλύσουν, όπως το ίδιο συνέβη και με το Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου.

Με το που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, θέσαμε ως πρωταρχικούς στόχους τα θέματα της κοινωνικής μέριμνας, του πολιτισμού, της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης, αναζητώντας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σύγχρονες λύσεις ειδικά για τα απορρίμματα.

Είχα πει και προεκλογικά ότι τα απορρίμματα είναι βόμβα που εάν εκραγεί, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. Δυστυχώς, η βόμβα εξερράγη και μαζί με τις πλημμύρες και τις φωτιές, δημιουργήθηκαν πληγές που ακόμα δεν έχουν επουλωθεί.

Σχεδιάσαμε την ενδιάμεση λύση και χρηματοδοτηθήκαμε, ενώ συγχρόνως σύμφωνα με τον εθνικό σχεδιασμό συντάξαμε το τοπικό σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων και με τη βοήθεια του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου, ενταχθήκαμε πρώτοι στο ΕΣΠΑ 2014-2020 μετά από Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Οικονομίας.

Μετά από πόλεμο και γραφειοκρατία ολοκληρώσαμε την ενδιάμεση λύση και εντός ολίγων ημερών αρχίζει η λειτουργία της ολοκληρωμένης διαχείρισης με σύγχρονο και ευρωπαϊκό εξοπλισμό στη θέση «Λίβα» του Βραχίονα, όπου θα εγκατασταθεί και η οριστική λύση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, με διεθνείς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς.

Κάποιοι, οι οποίοι θέλουν να πλήξουν με κάθε τρόπο τη Δημοτική Αρχή για δικούς τους μικροπολιτικούς και λοιπούς σκοπούς, προσπαθούν να αμαυρώσουν το όλο έργο στο σοβαρό αυτό θέμα και δεν λαμβάνουν υπόψιν καθόλου τα ζητήματα της δημόσιας υγείας, περιβάλλοντος και ανάπτυξης, με συνέπεια να δυσφημούν το νησί μας.

Όμως και σε αυτό το θέμα ο Δήμος έχει πράξει, με ελάχιστους πόρους, την προβολή και τη διαφήμιση της Ζακύνθου σε όλο τον κόσμο, κάτι που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο Κινέζος Πρέσβης, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στη Ζάκυνθο.

Τίποτα δεν μας σταματά. Οι εφιάλτες θα λογοδοτήσουν στους Ζακυνθινούς όταν έρθει η ώρα της κρίσεως και όταν εμείς, ως Δημοτική Αρχή, θα έχουμε υλοποιήσει τους κυριότερους στόχους του προγράμματός μας σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες για την Ελλάδα και με έναν κατεστραμμένο Δήμο (οικονομικά και υποστελέχωση προσωπικού)».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμος Ζακύνθου, ‘’εφιάλτες’’,dimos zakynthou, ‘’efialtes’’