Δήμος Ζακύνθου: Ετοιμότητα – συνεργασία για πρόληψη – αντιμετώπιση πυρκαγιών

12:50 24/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Τα τελευταία χρόνια η Ζάκυνθος αντιμετωπίζει μπαράζ καταστροφικών πυρκαγιών, οι οποίες ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές και σχεδόν ταυτόχρονα», επισημαίνει ο Δήμος Ζακύνθου.

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Π.Κολοκοτσάς, ειδικότερα, αναφέρει ότι:
«Ο Δήμος, με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει, συνέδραμε το έργο της κατάσβεσης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους υπαλλήλους της οποίας συγχαίρουμε δημόσια για την αυταπάρνηση και το φιλότιμο που επέδειξαν.
Καταφέραμε να μην καούν σπίτια συμπατριωτών μας και είμαστε ικανοποιημένοι γι αυτό.
Λυπούμαστε, όμως,

για την καταστροφή που υπέστη το φυσικό περιβάλλον, αφού κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης.
Επειδή η αντιπυρική περίοδος αρχίζει την 1η Μάιου 2018 και επειδή ο κίνδυνος παραμένει υψηλός, καλούμε τους ιδιώτες να καθαρίσουν τα ξηρά χόρτα από τα οικόπεδά τους και τα κτήματά τους, ώστε να αποφύγουμε εκδήλωση τυχόν πυρκαγιάς.
Η Νομοθεσία προβλέπει ότι υποχρεούνται να προβούν σε αυτήν την ενέργεια και ενημερώνουμε πως για όσους δεν συμμορφωθούν, θα επιβληθούν πρόστιμα.
Οι πρόεδροι Τοπικών-Δημοτικών Κοινοτήτων, ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ παρακαλούνται όπως σε συνεργασία με εθελοντές είναι σε άμεση ετοιμότητα για πρόληψη-κατάσβεση τυχόν εκδηλωθείσης πυρκαγιάς και να καθαρίζονται άμεσα δημιουργούμενες εστίες ογκωδών-χωματερών.
Όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε τον όμορφο και ευλογημένο τόπο μας από τις πυρκαγιές».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα