Δήμος Βόλου: Αίτημα να κηρυχθεί η Αγχίαλος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

00:02 22/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Να κηρυχθεί η Αγχίαλος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά με επιστολή του προς το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο δήμος Βόλου. Αυτό ανέφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος, Αχ. Μπέος, εκτιμώντας ότι η δημοτική αρχή, δεδομένων των προβλημάτων “τα πήγε αρκετά καλά”.

Επιπλέον ευχήθηκε να δοθούν σύντομα λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων του Αλμυρού και της Καρδίτσας.

Μισό εκατομμύριο οφείλουν στο δήμο οι μικροπωλητές

Στη συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος Αν. Μπατζιάκας

απαντώντας σε ερώτηση της ΛΑΣ ανέφερε ότι οι μικροπωλητές οφείλουν στο δήμο Βόλο κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ και μπορεί να μην έχουν ανακληθεί οι άδειες τους αλλά θα πρέπει να πληρώσουν. Ανέφερε ότι ημερήσιο τέλος πληρώνει μόνο το 50% των μικροπωλητών στις λαϊκές ένδυσης – υπόδησης και βιομηχανικών ειδών. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η νομοθεσία υποχρεώνει όσους ενεργοποιούνται στις λαϊκές να καταβάλλουν εντός δύο μηνών το ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος. Σε διαφορετική περίπτωση γίνεται αναστολή της άδειας.

Για τις 120 δόσεις είπε πως η ρύθμιση ήδη «τρέχει» και για την είσπραξη του ημερήσιου τέλους από το Δήμο, απάντησε πως ο νόμος δεν το επιτρέπει. Τέλος τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν κανονικά οι παραγωγοί οπωρολαχανικών και οι άλλοι όχι.

 Ελεγχόμενη στάθμευση σε 45 δρόμους στον Βόλο

Την χωροθέτηση νέου Δημοτικού Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης του Δήμου Βόλου αποφάσισε σήμερα κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Η παράταξη της ΛΑΣ, που καταψήφισε το θέμα, υποστήριξε πως με την ελεγχόμενη στάθμευση θα επιβαρυνθούν οι κάτοικοι και πρόσθεσε πως είναι απαραίτητη μία ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη με επιπρόσθετα μέτρα, όπως οι δημοτικές συγκοινωνίες.

Το σύστημα χωροθετείται στο τετράγωνο των οδών Φιλελλήνων- Μαγνήτων- Βασάνη- Παπαδιαμάντη και περιλαμβάνει 45 δρόμους. Συνολικά η επέκταση αφορά 1.008 θέσεις του συστήματος και 1.401 θέσεις στάθμευσης για μόνιμους κατοίκους. Οι δρόμοι: Ανθίμου Γαζή, Γ. Καρτάλη, Τάκη Οικονομάκη, 28ης Οκτωβρίου, Σωκράτους, Φιλελλήνων, Μαυροκορδάτου, Γαμβέτα, Ογλ, Κουμουνδούρου, Γκλαβάνη, Αγίου Νικολάου, Δον Δαλεζίου, Σπύρου Σπυρίδη, Αντωνοπούλου, Κουταρέλια, Παύλου Μελά, Ηπείρου, Κοραή, Χατζηαργύρη, Ροζού, Πλάτωνος, Αθανασίου Διάκου, Μεταμορφώσεως, 54ου Συντάγματος, Μουσέων, Ξενοφώντος, Μακρινίτσης, Βασσάνη, Σόλωνος, Θρακών, Ορφανοτροφείου, Παλαιστίνης, Αριστοτέλους, Σοφοκλέους, Ελ. Βενιζέλου (Ιωλκού), Κ. Καρτάλη, Κωνσταντά, Δημητριάδος, Ιάσονος, Ερμού, Ρήγα Φεραίου, Μαγνήτων, Θουκυδίδου και κάθετες οδοί που συμβάλλουν στη Δημητριάδος (τμήμα Φιλελλήνων και Περραιβού). Το σύστημα επεκτείνεται και θα λειτουργεί συνεχόμενα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 9 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι. Ελεύθερη θα είναι η στάθμευση τις Κυριακές και τις αργίες. Ο μέγιστος χρόνος στάθμευσης θα είναι τρεις ώρες.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα