Δήμος Λευκάδας: Οδηγίες ενόψει αντιπυρικής περιόδου

13:23 25/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινά την 1η Μάγου και διαρκεί έως τις 31 Οκτωβρίου, ο Δήμος Λευκάδας, επισημαίνει τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

«Οι πυρκαγιές που κάθε χρόνο εκδηλώνονται στη χώρα, επιφέρουν πλήθος δυσμενών άμεσων ή έμμεσων επιπτώσεων που αφορούν το περιβάλλον, την οικονομία, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Η ευαισθητοποίηση και συνδρομή όλων είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου: α) να αποτραπεί στο μέγιστο βαθμό το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς, β) να περιοριστεί η επέκταση της και γ) να ελαχιστοποιηθούν οι επακόλουθες συνέπειές

της», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμος Λευκάδας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του, αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις πρόληψης για αποτροπή κινδύνων έναντι πυρκαγιάς. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η συμμετοχή του στην ενημέρωση του κοινού, που υλοποιείται και από άλλους συναρμόδιους φορείς.

Τέλος, ο Δήμος, μέσω του Τμήματος Περιβάλλοντος-Πολιτικής Προστασίας, καλεί όλους τους πολίτες σε επαγρύπνηση και πιστή εφαρμογή των προβλεπόμενων οδηγιών. Ιδιαίτερα κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου, για τις οποίες θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση, θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα