Δήμος Λαρισαίων: Μέτρα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις προτείνει η μείζων αντιπολίτευση

19:29 5/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη λήψη μιας σειράς μέτρων που θα ανακουφίσουν εν μέσω της πανδημίας της covid-19, τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις αλλά και τα νοικοκυριά στο δήμο Λαρισαίων, προτείνει με επιστολή της προς την δημοτική αρχή, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου.

Τα μέτρα που προτείνει η κ. Καραλαριώτου περιλαμβάνουν:
Μείωση δημοτικών Τελών
Τα χρήματα που θα εισπράξει ο Δήμος Λαρισαίων, λόγω των επιπλέον ηλεκτροδοτούμενων τετραγωνικών που δηλώθηκαν στην ηλεκτρονική

εφαρμογή της Κ.Ε.Δ.Ε , να διατεθούν για την μείωση των δημοτικών τελών όλων των συμπολιτών.

Μέτρα προστασίας Εργαζομένων στο δήμο Λαρισαίων
1. Δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους τους εργαζόμενους σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
2. Επαρκή ποσότητα αντισηπτικών και μασκών για τους εργαζόμενους του Δήμου Λαρισαίων.
3. Κατάρτιση σχεδίου δράσης σύμφωνα με το πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος COVID-19 του ΕΟΔΥ και ενημέρωση των υπαλλήλων για την εφαρμογή του.
4. Χορήγηση στους εργαζόμενους τα Μέσα Ατομικής Προστασίας του ‘19 και τα ΜΑΠ του ΄20.
5. Τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων ανάμεσα στους εργαζόμενους της διοίκησης του Δήμου κι όπου δεν είναι εφικτό τοποθέτηση Ειδικά διαχωριστικών προστατευτικών (plexiglass) στους υπηρεσιακούς χώρους.
7. Να εφαρμοστεί μόνιμο πρόγραμμα διαδικασιών για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου, για την καλύτερη δυνατόν αντιμετώπιση των συμβάντων και την προστασία της υγείας, όπως σαφώς ορίζουν οι διατάξεις του Υπουργείου Υγείας.
8. Υποχρεωτική τηλεργασία στο 50%, εφόσον συνάδει με την φύση των καθηκόντων, προστασία των υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας.
9. Ενημέρωση των υπαλλήλων για τα μέτρα που υποχρεούνται να εφαρμόσουν και που έχουν ληφθεί από πλευράς Δήμου Λαρισαίων.

Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων
Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις που με απόφαση κρατικής αρχής διακόπτουν τη λειτουργία τους να ληφθεί απόφαση του ΔΣ στα εξής:
• Απαλλαγή ανταποδοτικών δημοτικών τελών για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος, για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.
• Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
• Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%.
• Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% και κέντρων διασκέδασης 5%.
• Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για τα δημοτικά ακίνητα που στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους .

Για τις οικογένειες: Απαλλαγή καταβολής τροφείων, διδάκτρων και συνδρομών για όλες τι δομές του δήμου και των Νομικών Προσώπων, για το χρονικό διάστημα που δεν θα λειτουργήσουν (Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, Δημοτική Σχολή Χορού, Εργαστήρι Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Λέσχες πολιτισμού, αθλητικοί σύλλογοι κ.α ).

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα