Δήμος Χαϊδαρίου: «Όχι στις κεραίες του θανάτου»

15:20 19/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κινητοποίηση προχωρούν κάτοικοι του Χαϊδαρίου ενάντια στην ακτινοβολία κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «στηρίζει το δίκαιο αίτημα των κάτοικων της γειτονιάς της Γρηγορούσας που απαιτούν να μην εγκατασταθούν νέες κεραίες κινητής τηλεφωνίας των μονοπωλίων Vodaphone και Wind και καμιάς άλλης εταιρίας στη γειτονιά τους.
Σε μια περίοδο που η παροχή υγειονομικής περίθαλψης έχει μειωθεί αφάνταστα και η πρόσβαση σε αυτήν έχει γίνει απαγορευτική λόγο κόστους για τα φτωχά λαϊκά στρώματα,

δε μπορεί το επίπεδο υγείας του λαού μας να επιβαρυνθεί επιπλέον με τις επιπτώσεις που θα έχει σε αυτήν η λειτουργία κεραιών (καρκινογενέσεις).

Είναι καιρός για δράση και συμπεράσματα.
Οι μονοπωλιακοί κολοσσοί της Vodaphone και της Wind υπερασπίζονται τα συμφέροντα τους, στον ανταγωνιστικό αγώνα δρόμου για το ποιος θα καλύψει τις περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα. Όταν ανταγωνίζονται τα μονοπώλια οι λαϊκές ανάγκες παραμερίζονται. Γι’ αυτούς δεν έχει σημασία ότι:
Βρίσκεται σε παρακείμενα σχολεία και παιδικούς σταθμούς, σε κατοικημένη περιοχή στην καρδιά μιας λαϊκής γειτονιάς».

Συνεχίζοντας ο Δήμος Χαϊδαρίου επισημαίνει ότι: «Για την κερδοφορία τους τα μονοπώλια ακολουθούν τα δικά τους δόγματα «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» «Τα κέρδη μας υπεράνω της υγείας του λαού».
Απέναντι σε αυτό, είμαστε θερμοί υποστηρικτές των εκατοντάδων κατοίκων που θέλοντας να υπερασπίσουν το δικαίωμα τους στην υγεία από κοινού με το Δήμο συνδιοργανώνουν και καλούν την Πέμπτη στις 20 Απρίλη στις 6 μ.μ. στη Φαβιέρου 30.
Υπερασπιζόμαστε την υγεία μας κόντρα στην κερδοφορία των μονοπωλίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα