«Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» από σήμερα η πΓΔΜ-Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ζάεφ

01:03 12/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση, Σκόπια: Νίκος Φραγκόπουλος

Με 81 ψήφους υπέρ και καμία κατά η Βουλή της πΓΔΜ ενέκρινε τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος , που κατέθεσε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι τέσσερις τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ αφορούν την αλλαγή της ονομασίας της χώρας (από Δημοκρατία της Μακεδονίας που είναι σήμερα

σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), το προοίμιο του Συντάγματος, τη μέριμνα της Πολιτείας για τη διασπορά και τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας των γειτονικών χωρών της πΓΔΜ.

Με ανάρτησή του στο twitter o Ζάεφ συγχαίρει όλους τους πολίτες και όλους τους βουλευτές για την ανάληψη ευθύνης με την οποία η χώρα ανοίγει τις πόρτες για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Владата на Република Македонија им честита на сите граѓани и на сите пратеници за преземената одговорност со којашто на земјата и се отвораат вратите за НАТО и ЕУ.

Соопштение pic.twitter.com/tfy6bOfaWD

— Влада на Република Македонија (@VladaMK) January 11, 2019

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Ζάεφ για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος της πΓΔΜ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στις 10 το βράδυ έχει προγραμματιστεί διάγγελμα του Ζόραν Ζάεφ.

Σχετικές ειδήσεις:

Συγχαρητήρια γγ του ΝΑΤΟ στον Ζ. Ζάεφ για την έγκριση των τροπολογιώνΣκόπια:Μετά τις ζυμώσεις βρέθηκαν οι 80 για να ψηφίσουν τις αλλαγές-Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Βουλής (video)

www.ert.gr

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα