Δήμοι και Π.Ε. Σερρών: Σε ετοιμότητα για τον χιονιά

14:16 12/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Πανέτοιμοι δηλώνουν Δήμοι και Π.Ε. Σερρών ενόψει της έλευσης της «Μήδειας», του νέου κύματος κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες τη χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά του: οι χιονοπτώσεις και ο παγετός.

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου εκτάκτως πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, τηλεδιάσκεψη με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, την Αστυνομική Διεύθυνση και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμός τους.

«Από την Τετάρτη βρισκόμαστε σε επιφυλακή.
Υπάρχει συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών και των Δήμων, έχουν γίνει οι αναγκαίες προμήθειες σε αλάτι και τα μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σερρών Κώστας Αργυρίου.Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένονται χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, ενώ θα σημειωθεί μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και συνθήκες ισχυρού παγετού αναμένεται να επικρατήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας εβδομάδας. Την προσοχή των πολιτών και την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας εφιστά ο κ.Αργυρίου. Συνιστά την αποφυγή των μετακινήσεων , υπογραμμίζοντας πως οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.Σε επικίνδυνα σημείου του οδικού δικτύου η Αντιπεριφέρεια Σερρών έχει τοποθετήσει σάκους με αλάτι, όπως  επίσης, προς διάθεση του κοινού ποσότητα αλατιού βρίσκεται συσκευασμένη σε μικρούς σάκους, στα σκαλιά του Διοικητηρίου.Για την προστασία των πολιτών από το δριμύ ψύχος που αναμένεται, θερμαινόμενους χώρους στη διάθεση των πολιτών προσφέρει ο Δήμος Σερρών. Μπορούν να φιλοξενηθούν στο Α’ ΚΑΠΗ και στην ΚΕΔΗΣ , όπως επίσης και στα Δημοτικά και Κοινοτικά Καταστήματα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, αντίστοιχα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμοι, Π Ε, Σερρών,dimoi, p e, serron