Δήμαρχος Παρισιού: «Όλα τα σκουπίδια θα μαζευτούν»

14:27 10/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την αποκομιδή όλων των απορριμμάτων στο Παρίσι δεσμεύτηκε η δήμαρχος της πόλης, Αλ Ιντάλγκο, παρά την απεργία που πραγματοποιούν αυτή την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό. Εδώ και ημέρες, τα σκουπίδια συσσωρεύονται στα πεζοδρόμια της πόλης, παρουσιάζοντας ένα δυσάρεστο θέαμα, την ώρα που ξεκινά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, για το οποίο αναμένονται δύο εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες.

«Βεβαίως, όλα τα σκουπίδια θα μαζευτούν. Σήμερα, ήδη γίνεται η αποκομιδή τους», δήλωσε η Ιντάλγκο

στα γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα RMC και BFMTV. Η δήμαρχος διευκρίνισε, ωστόσο, ότι θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να επανέλθει η κατάσταση της πόλης στην φυσιολογική της εικόνα.

Τη δυσαρέσκειά του για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες έχουν «παγώσει» την αποκομιδή των απορριμμάτων εξέφρασε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Euro 2016, Ζακ Λαμπέρ. «Η εικόνα που δίνεται δεν είναι αυτή που θέλαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στην ερώτηση εάν οι απεργίες απειλούν να χαλάσουν τη γιορτή, απάντησε: «Έχει ήδη χαλάσει».

«Οι αγώνες γίνονται για τους θεατές. Αν οι φίλοι του ποδοσφαίρου δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στη Γαλλία, αυτό είναι οδυνηρό», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα