Δήμαρχος Αλμυρού: Ο Δήμος φροντίζει για τα αδέσποτα στο κτήμα της Ελ. Χριστέλλου

21:04 17/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα  στις Φιλοζωικές οργανώσεις, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συλλόγους, όπως και σε κάθε ενεργό δημότη να συνδράμουν στο έργο του Δήμου Αλμυρού ώστε να πετύχουν από κοινού την οριστική επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, απευθύνει ο δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, με αφορμή το θάνατο σήμερα, της Ελένης Χριστέλλου, η οποία φιλοξενούσε στο κτήμα της περί τα 350 αδέσποτα.

Ο δήμαρχος Αλμυρού παραθέτει προς γνώση τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για τη φροντίδα των εν λόγω

αδέσποτων, δεδομένου ότι η εκλιπούσα ήταν βαριά ασθενής, εδώ και μήνες. Όπως επισημαίνει μάλιστα, από την πρώτη στιγμή ζήτησε σχετική εισαγγελική άδεια προκειμένου να παρέμβει στο ιδιωτικό της αγρόκτημα, ώστε να τύχουν και αυτά της κατάλληλης φροντίδας από τις υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού.
Ο κ. Χατζηκυριάκος διαβεβαιώνει πως τα ζώα που βρίσκονται στο αγρόκτημα έχουν όλα εξεταστεί από τους συμβεβλημένους με τις υπηρεσίες του κτηνιάτρους, από τους οποίους και λαμβάνουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, ενώ σιτίζονται με μέριμνα του Δήμου αλλά και προσφορές φιλόζωων δημοτών και ομάδων εθελοντών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, φέτος διατέθηκαν 60.000 ευρώ ( έναντι 14.000 πέρυσι) για τροφές, φάρμακα, εμβόλια, ταϊστρες, ποτίστρες, στειρώσεις και τσιπαρίσματα των ζώων, καθώς και αμοιβές των ανθρώπων για την περισυλλογή τους.

Επίσης, ανατέθηκαν σε δύο συμβεβλημένους κτηνιάτρους οι σχετικές κτηνιατρικές υπηρεσίες, προκειμένου να αναλάβουν τις στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις, εμβολιασμούς, σημάνσεις και εξετάσεις για ασθένειες των αδέσποτων ζώων.

Στο μεταξύ,  ο Δήμος Αλμυρού – όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηκυριάκος – έχει ήδη καταθέσει πρόταση στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”, η οποία και έχει εγκριθεί, για την εξασφάλιση κονδυλίων για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, ο οποίος και κρίνεται απολύτως απαραίτητος.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα