Δήλωση Αντ. Κασσιμάτη για παιδιατρική νοσοκομείου Ζακύνθου

14:06 25/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Δήλωση του καρδιολόγου Αντώνη Κασσιμάτη, μέλους του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου για το πρόβλημα της Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ζακύνθου:

«Είναι γνωστό ότι η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείο μας, αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες σημαντικό πρόβλημα, μετά την αιφνιδιαστική και σχεδόν ταυτόχρονη υποβολή παραίτησης και αποχώρηση των τριών παιδιάτρων που υπηρετούσαν, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης τέταρτου μόνιμου παιδίατρου.

Μέχρι σήμερα οι ανάγκες του νοσοκομείου καλύφθηκαν μερικά από τους

δύο παιδίατρους που υπηρετούσαν στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του νησιού, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες η παιδίατρος της ΤΟΜΥ καταλαμβάνει πλέον μόνιμη θέση παιδιάτρου στο νοσοκομείο.

Είναι σαφές ότι η διοίκηση του συστήματος υγείας οφείλει σήμερα, που διαμορφώνεται ένα νέο περιβάλλον επαναλειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής να την ενισχύσει. Άμεσα αρχικά με κυλιόμενες αποσπάσεις παιδιάτρων από νοσοκομεία της περιφέρειας. Κυρίως όμως με την προκήρυξη θέσεων επικουρικού παιδίατροι και μόνιμων θέσεων επιμελητών με κατά το δυνατόν ταχύρυθμες διαδικασίες.

Στα πλαίσια όμως της ιατρικής ευθύνης και δεοντολογίας και η ανταπόκριση των ιδιωτών παιδιάτρων του νησιού στη στήριξη της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο, θα αποτελούσε σημαντική συμβολή στην ασφάλεια του παιδιατρικού πληθυσμού, θα μείωνε αισθητά τα προβλήματα στην κάλυψη των αναγκών υγείας των παιδιών , θα αναδείκνυε με τον καλύτερο τρόπο το χαρακτήρα της κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης του ιατρικού λειτουργήματος.

Το επιστημονικό και διοικητικό όργανο που μπορεί και οφείλει να διαμεσολαβήσει αυτήν την συνεργασία μεταξύ του νοσοκομείου και των ιδιωτών παιδιάτρων είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Ζακύνθου. Σε αυτό το όργανο άλλωστε έχει ήδη απευθυνθεί και η διοίκηση του νοσοκομείου στα πλαίσια σχετικών ενεργειών της

Θεωρώ ωστόσο, ότι το ΔΣ του ιατρικού συλλόγου ελάχιστα έχει συμβάλλει μέχρι σήμερα σε αυτή την κατεύθυνση. Παρακολουθώντας μάλιστα τις τελευταίες μέρες, τον πρόεδρο του ΙΣΖ, να περιφέρεται από μικρόφωνο σε μικρόφωνο εκφράζοντας μάλιστα τις προσωπικές και πολιτικές του απόψεις για το νοσοκομείο μας, η άποψη μου αυτή ενισχύεται σταθερά.

Με την ιδιότητα μου σαν μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου, θα ήθελα να καλέσω δημόσια το συμβούλιο μας σε μια ουσιαστική συμβολή του στην προσπάθεια ενίσχυση της παιδιατρικής κλινική ιδιαίτερα αυτές τις μέρες αλλά και μέχρι την σταθεροποίηση της λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής

Ο ιατρικός σύλλογος έχει ηθική υποχρέωση να γίνει μέρος της λύσης του προβλήματος».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα