Δίκτυο Πολιτών Δήμου Χίου: κριτική για “επιλεκτική ακοή, όραση και εγρήγορση” του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου

15:08 3/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Επαναφέρει το θέμα των αποζημιώσεων των κατοίκων που σχετίζονται με το προσφυγικό- μεταναστευτικό η Δημοτική Παράταξη «Δίκτυο Πολιτών Δήμου Χίου», ενώ με αφορμή το θέμα με τη μονάδα παραγωγής ενέργειας από τηγανέλαια ασκεί κριτική για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα θέματα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
«Σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο παρατηρείται επιλεκτική ακοή, όραση και εγρήγορση», σημειώνεται στην ανακοίνωση του συνδυασμού «Δίκτυο Πολιτών» που καταλήγει με το σχόλιο ότι «Η Χίος και οι Δημότες αξίζουμε καλύτερη αντιπροσώπευση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις 18-3-2019 σε ανακοίνωση

μας σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις αποζημιώσεις των κατοίκων που έχουν πληγεί από ζημιές και φθορές της περιουσίας τους αναφέραμε ότι «Θεωρούμε αδιανόητο στην γειτονική Λέσβο να έχει εγκριθεί και η δεύτερη δόση αποζημιώσεων και στην Χίο να μην έχει προχωρήσει τίποτα με απόλυτη ευθύνη του Δήμου Χίου. Από τον Οκτώβριο του 2018 το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει ζητήσει περαιτέρω διευκρινήσεις από τον Δήμο Χίου για να προχωρήσει η διαδικασία και ο Δήμος δεν έχει επανέλθει ποτέ με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να μην αποζημιώνονται.».
Είναι θέμα πολύ σημαντικό να έχει εγκριθεί η δεύτερη δόση για την αποζημίωση των κάτοικων της Μόριας στην Λέσβο και να μην έχουμε επίσημη ενημέρωση τι ακριβώς γίνεται στην Χίο.
Ζητούσαμε δε την άμεση οφειλόμενη απάντηση της Δημοτικής Αρχής προς τους Δημότες.
Καταβάλλονται οι αποζημιώσεις σε όλους τους κατοίκους; καταβάλλεται όλο το οφειλόμενο ποσό;
Από την δημοσίευση της ανακοίνωσης μας, καμία απάντηση δεν δόθηκε από την Δημοτική αρχή και επιπλέον καμία αντίδραση δεν είδαμε από καμία δημοτική παράταξη.
Τόσο νοιάζονται όλοι για τους κατοίκους και για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους;
Σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο παρατηρείται επιλεκτική ακοή, όραση και εγρήγορση.
Ένα άλλο θέμα που το αποδεικνύει είναι τα ανύπαρκτα ανακλαστικά τους στην περίπτωση της εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας καύσης φυτικών ελαίων/ Βιορευστών στην περιοχή Καρυδάς στη Λαγκάδα.
Μια περίπτωση που είχε δημοσιοποιηθεί από το 2017 και τότε δεν κούνησε φύλλο, εκ των υστέρων και μόνο όταν είδαν τις μπουλντόζες οι κάτοικοι, θορυβήθηκαν όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο και το έκαναν μείζον θέμα.Τι να πρωτοαναφέρουμε τα χαμένα mail,την διαβούλευση που έπρεπε να έχει γίνει με τους κατοίκους της Λαγκάδας ή το Δημοτικό Συμβούλιο που κατέβασαν τους Λαγκαδούσους στον Δήμο, για να παραστήσουν κάποιοι τους αγωνιστές και τους αρνητές κάθε μορφής επενδύσεως, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς να ρωτήσουν την γνώμη των δημοτών.
Παρακολουθήσαμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο παρωδία,όπου κανείς Δημοτικός Σύμβουλος δεν ήξερε, δεν είχε ευθύνη και για όλα ως συνήθως φταίνε άλλοι.
Πολλές φορές τίθεται το ερώτημα γιατί η Χίος έχει μείνει πίσω από κάθε μορφή ανάπτυξης και καλυτέρευσης της καθημερινότητας των δημοτών.
Μα είναι απλό, γιατί η πλειοψηφία όσων βρίσκονταν μέχρι σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο νοιάζονται μόνο να δημιουργούν εντυπώσεις και να παριστάνουν ανάλογα με την περίσταση τον ευαίσθητο, τον αγωνιστή , τον δίκαιο κλπ
Η Χίος πρέπει να αλλάξει και οι δημότες της Χίου θέλουν για όλες τις περιπτώσεις να ακούνε αλήθειες και να τους αντιπροσωπεύουν στο Δημοτικό Συμβούλιο ειλικρινείς άνθρωποι.
Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι θίασος να υποδύονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ρόλους.
Η Χίος και οι Δημότες αξίζουμε καλύτερη αντιπροσώπευση.

The post Δίκτυο Πολιτών Δήμου Χίου: κριτική για “επιλεκτική ακοή, όραση και εγρήγορση” του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα