Διήμερο εκδηλώσεων για την Οκτωβριανή Επανάσταση στο πάρκο ΚΑΠΑΨ

15:49 9/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η συμπλήρωση 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, οδήγησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων στη διοργάνωση σχετικού διημέρου.

Ο χώρος διεξαγωγής του είναι το πάρκο ΚΑΠΑΨ Λάκωνος 9, με ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης 8.30μμ και οι ημέρες είναι Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Έκθεση αφίσας, φωτογραφίας και κειμένων με θέμα: «Οκτωβριανή Επανάσταση, η μήτρα του σύγχρονου κινηματογράφου»

Πέμπτη 9/11/2017:
Χαιρετισμός από το συγγραφέα του εξαιρετικού μυθιστορήματος «Οχτώβρης», (Εκδόσεις Δίαυλος),

Κώστα Τζατζάνη

Κινηματογραφική προβολή & αφιέρωμα στους πρωτοπόρους σοβιετικούς σκηνοθέτες (επιμέλεια & παρουσίαση Παναγιώτης Μανιάτης)

Μουσικό αφιέρωμα με μουσική & τραγούδια εμπνευσμένα από την οκτωβριανή επανάσταση (επιμέλεια & παρουσίαση Νίκος Χατζηελευθερίου, συμμετέχουν οι μουσικοί Άννα Σαρτζίδου, Δημήτρης Βουτσάς, Σοφία Μαυρογενίδου, Όσβαλντ Αμιράλης, Περούλης Σακελλαρίδης, Νίκος Χατζηελευθερίου)

Παρασκευή 10/11/2017:
Η χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου σε τραγούδια της μετεπαναστατικής Ρωσίας
(Διεύθυνση Ιωάννης Βρυζάκης, ακαδημαϊκή εποπτεία Χαρίκλεια Τσοκάνη, Επ.Καθηγήτρια)
Ο κόκκινος Οκτώβρης στην τέχνη και τον πολιτισμό: Μέσα από τη ματιά & τα κείμενα των Β. Μαγιακόφσκι, Τ. Ρίντ, Κ. Βάρναλη, Ν. Καζαντζάκη & Δ. Φωτιάδη , συνεργασία της επιτροπής κινηματογράφου & της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου (κείμενα & παρουσίαση)
Μουσικές διαδρομές με διεθνή τραγούδια του αγώνα και της επανάστασης (επιμέλεια & ενορχηστρώσεις Σττέφανος Χατζηαναγνώστου, συμμετέχουν οι μουσικοί Ηρώ Στεργίου, Αμερίσσα Φτούλη, Σπύρος Βεργής, Στέφανος Χατζηαναγνώστου).

Keywords
Τυχαία Θέματα