Διεθνής κινητοποίηση στις 17 Μάρτη 2018 κατά του ρατσισμού και του φασισμού

16:45 16/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πανευρωπαϊκή μέρα κινητοποίησης κατά του ρατσισμού και του φασισμού, κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις, είναι η 17 Μάρτη 2018.

Αυτό ήταν ένα από τα βασικά σημεία στα οποία κατέληξε η Διεθνής Συνάντηση και της η Πανελλαδική Συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Αθηναίων στο Ρουφ στις 14-15 Οκτώβρη 2017.

Στις εργασίες, εκτός από τις διεθνείς αντιπροσωπείες, πήραν μέρος και τα θύματα των πρόσφατων ρατσιστικών επιθέσεων

στον Ασπρόπυργο και τη Λαμπρινή.

Στο τελικό ντοκουμέντο του διημέρου, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Στην Ελλάδα, οι συνεχείς υποχωρήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζουν σε κίνδυνο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και αφήνουν τα περιθώρια στην υπόδικη Χρυσή Αυγή να επανακάμψει. Η υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας κλείνει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, η άρνηση νομιμοποίησης χιλιάδων μεταναστών, η συνεχιζόμενη λειτουργία νεοναζιστικών θυλάκων στην Αστυνομία δίνει ευκαιρίες στη Χρυσή Αυγή για απόπειρες ρατσιστικών επιθέσεων και επαναλειτουργία των ταγμάτων εφόδου.

Η φασιστική απειλή αντιμετωπίζεται με την στοχευμένη δράση των συνδικάτων, του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος, που την ιεραρχούν υψηλά στις προτεραιότητες τους και δεν τη θυσιάζουν στο βωμό της αναμονής των εκλογικών αναμετρήσεων».

Σε άλλο σημείο της τελικής απόφασης τονίζονται τα εξής: «Προωθούμε άμεσα διεκδικήσεις για να χτίσουμε μαζικό αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα:
Να κλείσουν τα Γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής παντού. Ολοκλήρωση της δίκης, με καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Να μπει τέλος στην κρατική χρηματοδότηση, την προβολή από τα ΜΜΕ και να ξηλωθούν οι ναζιστικοί θύλακες στην αστυνομία.

Οργανώνουμε παντού την καμπάνια για το κλείσιμο των Γραφείων της Χρυσής Αυγής.
Στηρίζουμε τις δράσεις των προσφύγων και των μεταναστών ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές και τις επιθέσεις των φασιστών».

Σχετική είδηση: Διεθνής αντιφασιστική συνάντηση στις 14 & 15 Οκτωβρίου στην Αθήνα

Keywords
Τυχαία Θέματα