Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation στο Μέγαρο

09:07 3/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Διαγωνισμός σύνθεσης για ταινίες animation διοργανώνεται, για δεύτερη χρονιά, στο Μέγαρο Μουσικής, με προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 5 Μαρτίου 2018, στις 17:00.

Ο κύκλος Γέφυρες διοργάνωσε αυτό τον διαγωνισμό για πρώτη φορά πέρυσι, δίνοντας χώρο έκφρασης και προώθησης σε συνθέτες που ενδιαφέρονται για τη δημιουργική σχέση εικόνας και μουσικής.

Για τον φετινό διαγωνισμό επελέγη η πολυβραβευμένη ταινία el empleo (ο υπάλληλος) του Αργεντινού Santiago «Bou» Grasso με πάνω από 80 διακρίσεις,

την οποία ο κάθε διαγωνιζόμενος συνθέτης θα προσεγγίσει με τη δική του οπτική γράφοντας μουσική για το φιλμ.

Σε συνεργασία με το διακεκριμένο Φεστιβάλ Animasyros, ένα από πανευρωπαϊκά φεστιβάλ animation, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον πολυδιάστατο κόσμο των κινούμενων σχεδίων, που ξεπερνούν βέβαια τον «παιδικό» κόσμο των καρτούν, μέσα από δημιουργίες άκρως αναπτυγμένες, αφαιρετικές και πολυδιάστατες σε νοήματα και συναισθήματα.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τον συνθέτη Sam Pegg (Αγγλία), τον σκηνοθέτη Anton Octavian (Ρουμανία), την ερμηνεύτρια αλλά και συνθέτρια Δήμητρα Γαλάνη, τον πρόεδρο του Animasyros Βασίλη Καραμητσάνη και τον συνθέτη και επικεφαλής των «Γεφυρών» Δημήτρη Μαραγκόπουλο.

Η επιτροπή, έχοντας προεπιλέξει περίπου δέκα συνθέτες, θα παρουσιάσει την επιλεγμένη ταινία με τις μουσικές ενώπιον του κοινού για να ανακηρύξει τους τελικούς νικητές στις 16 Απριλίου 2018.

Προθεσμία υποβολής: 5/3/2018, στις 17:00

Μέγαρο Μουσικής

Τηλ. 210 72 82 736

Keywords
Τυχαία Θέματα